Élet-Stílus

Szávay kiesett Sydneyben

Szávay Ágnes bravúros győzelemmel kezdett a Sydneyben zajló tornán, a második fordulóban azonban a francia Aravane Rezai már megállította.

A világranglista 40. helyén Szávay Ágnes hétfőn legyőzte a korábbi világelső szerb Jelena Jankovicsot, de a keddi nyolcaddöntős mérkőzésén, Aravane Rezai ellen sem az akkor mutatott játékát, sem pedig eredményét nem tudta megismételni. A rangsorban 27. francia játékos két szettben, 1 óra 45 perc alatt kötött útilaput a talpára.

Szávay első öt szervagémjéből mindössze kettőt tudott megnyerni, ezzel el is ment az első szett – igaz, azért a magyar játékos is lebrékelte egyszer az ellenfelét. A második szettben Rezai brékelt először, ezzel pedig 5:3-ra elhúzott, Szávay azonban azonnal javított, majd a következő adogatójátékban négy meccslabdát hárítva kiegyenlített.

Végül a rövidítésre maradt a döntés, s annak végén a pontosabban játszó Rezei örülhetett, aki győzelmével bejutott a legjobb nyolc közé hatszázezer dollár összdíjazású versenyen, egyúttal 2-1-re módosította a Szávay Ágnes elleni mérlegét.

Sydney, női torna, nyolcaddöntő:
Rezai (francia)-Szávay Ágnes 6:3, 7:6 (7-5)

További eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik