Élet-Stílus

Carlos Tévez megállíthatatlan – videó

Carlos Tévez volt a különbség a Blackburn és a házigazda Manchester City között. Utóbbi csapat továbbra is hibátlan Roberto Mancini irányításával, s már negyedik a bajnoki tabellán.

Az argentin támadó három góllal vette ki a részét a City újabb, zsinórban ötödik győzelméből. A manchesteri együttes továbbra is hibátlan Roberto Mancini irányításával (nem mellékesen: hazai pályán még nem talált legyőzőre a Premier League-ben), és a Blackburn elleni sima, 4-1-es sikerével a negyedik helyre kapaszkodott fel a tabellán.

A hétfő esti bajnokin nem volt egy súlycsoportban a két csapat, egészen a harmadik hazai gólig, ezután azonban visszavett a tempóból a City, igaz, a blackburni szépítést követően, amolyan slusszpoénként Tévez a meccsen harmadszor is betalált, beállítva ezzel a 4-1-es végeredményt. A városi rivális Unitedtől igazolt támadó kirobbanó formában van, legutóbbi hét bajnokiján tíz gólt szerzett, s összesen 12-nél jár.

Nem csoda, hogy Roberto Mancini elsősorban Tévezt dicsérte a lefújás után. „Carlos egész egyszerűen kiválóan jól játszott, ennek örülök, annak viszont már kevésbé, hogy egy gólt ajándékoztunk az ellenfélnek. Azt vallom, hogy minden esetben, az utolsó pillanatig figyelmesen kell futballozni” – magyarázta a manchesteriek olasz edzője.

Kollégája, Sam Allardyce kiemelte: „Felesleges mellébeszélni, a City jobb volt, ugyanakkor megfelelő védekezés esetén néhány gólt elkerülhettünk volna.”

Gólok. 1-0

2-0

3-0

3-1

4-1




Premier League, 21. forduló:



Manchester City-Blackburn Rovers 4-1 (2-0)


Gól: Tévez (7., 49., 91.), Richards (39.), ill. Pedersen (71.)



Korábbi eredmények:

Arsenal-Everton 2-2
Birmingham City-Manchester United 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik