Élet-Stílus

Messi varázsolt, győzött a Barca – videó

A címvédő Barcelona Lionel Messivel az élen erődemonstrációt tartott az újonc Tenerife vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában.

Az előző szezonban hat trófeát is begyűjtő Barcelona egy döntetlennel (Villarreal 1-1) és egy vereséggel (Sevilla 1-2) kezdte az évet, és a Tenerife elleni összecsapás első negyedórájában úgy tűnt, a csapat nem vasárnap este kecmereg ki a gödörből.

A hazaiak alaposan meglepték a katalánokat, csakhogy helyzeteiket kivétel nélkül kihagyták. A Barca segítségére – mint korábban oly sokszor – ezúttal is Messi sietett: a 36. percben megszerezte a vezetést, majd egy gólpasszt is kiosztott (szabadrúgásból Puyol fejére varázsolta a labdát), és ezzel egy személyben eldöntötte a találkozót.

A Messi-varázslatnak ezzel persze még nem volt vége: a „kis” argentin a szünetig ismét betalált, majd a szezonban először mesterhármasig jutott (összesen 12 gólnál jár a bajnokságban), a 0-5-ös végeredményt pedig az öngólt vétő Luna állította be.

„Az első gólig egy csapat volt a pályán a Tenerife, csakhogy ők elpuskázták a lehetőségeiket, mi pedig nem. Victor Valdés remekül védett, később pedig már kezünkbe vettük az irányítást” – mondta Pep Guardiola, a katalán sztárcsapat vezetőedzője.

A 17. fordulót követően a Barcelona két ponttal előzi meg a második, vasárnap a Mallorcát 2-0-ra legyőző Realt, amely csupán két óráig vezette a bajnokságot.

Primera División, 17. forduló:
Tenerife-Barcelona 0-5 (0-3)
Gól: Messi (36., 45., 75.), Puyol (44.), Pedro (85.)

Korábbi eredmények:
Real Madrid-Real Mallorca 2-0
Deportivo La Coruna-Osasuna 1-0
Espanyol-Real Zaragoza 2-1
Málaga-Athletic Bilbao 1-1
Sporting Gijón-Getafe 1-0
Xerez-Valencia 1-3
Villarreal-Almería 1-1
Sevilla-Racing Santander 1-2
Valladolid-Atlético Madrid 0-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik