Élet-Stílus

Mali négygólos hátrányból állt talpra – videó

Szenzációs mérkőzéssel kezdődött a labdarúgó Afrika-kupa: a házigazda Angola a 76. percben már 4-0-ra vezetett, de Mali végül kiegyenlített.

Úgy tűnt, a házigazda kiütéssel nyeri a Mali elleni nyitómérkőzést, de hiába szerezett négygólos előnyt, végül kénytelen volt megelégedni a döntetlennel. A rivális Seydou Keita szerencsés góljával szűk negyedórával a vége előtt kezdte meg a felzárkózást, a 4-4-es végeredményt pedig Mustapha Yatabaré állította be a ráadás ötödik percében.

„A labdarúgásban akkor viszed valamire, ha végig hiszel magadban és mentálisan nagyon erős vagy. A második félidőben a feje tetejére állt velünk a világ, ugyanakkor a tapasztalatunk segített, 0-4-nél is hideg fejjel gondolkodtunk, és visszajöttünk a meccsbe” – magyarázta Mahamadou Diarra, a mali válogatott csapatkapitánya.

A nyolc gólnál csak egy alkalommal esett több egy Afrika-kupa-találkozón: 1963-ban Egyiptom 6-3-ra verte Nigériát úgy, hogy az utolsó 12 percben öt találat is született.

Afrika-kupa, A csoport (nyitómérkőzés):
Angola-Mali 4-4 (2-0)
Gól: Flavio (36., 42.), Gilberto (67., 11-esből), Manucho (74., 11-esből), ill. Keita (79., 93.), Kanoute (88.), Yattabare (95.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik