Élet-Stílus

Megszenvedett az Inter és a Roma – videó

Az egyaránt hazai pályán fellépő Inter és Roma is kínkeservesen gyűrte le kevesebbre taksált ellenfelét, a bajnok három gólt kapott a San Siróban.

Az utolsó helyezett, s ennek megfelelően kissé megszeppent toszkán kiscsapat alaposan feladta a leckét a sérülések tizedelte címvédőnek.

Egy felsősarkos bombával Maccarone már a találkozó elején betalált, s bár a házigazda Milito szintén pazar lövésével és Sneijder hasonlóan kivitelezett szabadrúgásával fordított, a Maccarone passzát értékesítő Ekdal még a szünet előtt egyenlített.

A „Robur” a második félidőben is a bátor támadójátékot választotta, s a nyílt futball a 65. percben gólt ért: Reginaldo remek passza után Maccarone duplázott – az időhiány miatt az Inter nehéz helyzetbe került. A hajrára viszont elfogyott a Siena erőtartaléka, s azok után, hogy Sneijder szabadrúgásból 3-3-ra állította az eredményt, a hajrában a csereként beálló Samuel a győzelmet is kicsikarta.

Inter-Siena – összefoglaló:

A Siena legalább egy pontot megérdemelt volna, s ezzel még az ellenfelet gyakran lesajnáló Jose Mourinho is egyetértett:
„Nem kizárt, hogy Sneijder második szabadrúgása előtt nem történt szabálytalanság. A Siena 3-2-es vezetésénél úgy éreztem, megtörik a nyolc éve tartó hazai veretlenségi sorozatom. Nem így alakult, de meg kell erősítenem, Malesani Sienája remekül harcolt, és nem érdemelt vereséget.”

A fővárosban minden úgy kezdődött, hogy a Roma könnyedén begyűjti a három pontot. Toni lövése után szögletre mentettek a védők, s a sarokrúgás után De Rossi a kapuba fejelt. A 13. percben viszont Doni a tizenhatostól távol kezezett, s ezzel cserbenhagyta övéit – a kapuba a román Lobontot küldő AS védekezésre kényszerült.

Roma-Chievo – összefoglaló:

A kontrákra berendezkedő hazaiak dolgát ugyanakkor megkönnyítette a veronaiak gyatra passzjátéka, s a megszerzett labdákkal Pizarróék gyakran odaértek Sorrentino kapuja elé – a legnagyobb helyzeteket így a meccs végére elfáradó Roma hagyta ki, az 56. percben Pizarro még büntetőt is hibázott.

serie a, 19. forduló

Inter-Siena 4-3 (2-2)
San Siro, 50 ezer néző. Vezette: Peruzzo
Gól: Milito (24.), Sneijder (36., 88.), Samuel (93.), illetve Maccarone (18., 65.), Ekdal (37.)
Kiállítva: Cribari (92.)
Inter: Julio Cesar – Maicon, Lúcio, Cordoba, J. Zanetti – Sztankovics (Arnautovic, 46.), Thiago Motta (Sztevanovics, 66.) – Quaresma (Samuel, 46.), Sneijder, Pandev – Milito.
Siena: Curci (Pegolo, 46.) – Rosi, Cribari, Brandao, Del Grosso – Vergassola, Codrea, Ekdal (Jarolim, 81.) – Reginaldo (Fini, 71.), Maccarone, Jajalo.

Roma-Chievo 1-0 (1-0)
Olimpico stadion, 30 ezer néző. Vezette: Mazzoleni
Gól: De Rossi (1.)
Kiállítva: Doni (Roma, 11.)
Roma: Doni – Cassetti, Burdisso, Juan, Riise – De Rossi (Brighi, 65.), Pizarro – Taddei, Perrotta, Vucinic (Lobont, 13.) – Toni (Baptista, 81.).
Chievo: Sorrentino – Frey, Mandelli (Marcolini, 74.), Yepes, Mantovani – Ariatti, Rigoni (Luciano, 62.), Bentivoglio – Pinzi – Abbruscato, Bogdani (Granoche, 71.).

Az élcsoport:
1. Inter 45 pont, 2. Milan 34 (17 mérkőzés), 3. Juventus 33 (18), 4. Roma 32, 5. Napoli 30 (18), 6. Parma 28 (18)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik