Élet-Stílus

Togo visszalépett az Afrika Kupáról

A pénteken terrortámadás áldozatául eső togói válogatott lemondta szereplését az angolai Afrika Kupán. A csapat két tagja is életét vesztette a cabindai tragédiában.

Az olykor egymásnak is ellentmondó hírügynökségi jelentések alapján a segédedző Abalo Ameletét és a sajtószóvivő Stanislas Ocloo-t – a cserekapus Kodjovi Obilalét súlyos lőtt sebekkel kórházban ápolják – is elveszítő csapat lemondott a további szereplésről.

A France-Info rádiónak szombaton nyilatkozó Kossi Agassa, az együttes kapusa megerősítette a csapatát ért szomorú veszteségeket.

Az előző hírek még arról szóltak, hogy a jármű angolai sofőrje veszítette életét, s kilenc, illetve egyes jelentések szerint nyolc sérült áldozata van – közte két togói labdarúgó, Serge Akakpo és Obilale Kossi – a pénteki fegyveres attaknak, amelyet az orvtámadók akkor intéztek az angolai-kongói határvidéken a togói csapat ellen, amikor az a kontinensbajnokság csoportkörének színhelyére tartott.

A francia Istres együttesénél légióskodó Agassa elmondása szerint a válogatott szövetségi kapitányának segítője, és egy sajtószóvivő is meghalt, míg a második számú kapusuk súlyosan megsebesült, őt egy dél-afrikai kórházba szállították.

Az afrikai szövetség (CAF) és az angolai sportminiszter ugyanakkor jelezte: bár megértik a togóiak elhatározását, a tornát megtartják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik