Élet-Stílus

Ferguson: pénz van, de kevés a tehetség

Az utóbbi időben több kisebb-nagyobb kudarcot is megélt Manchester United szakvezetője, Alex Ferguson szerint a klub távolról sincs kritikus anyagi helyzetben, szakmai okokból visszafogottak az átigazolási piacon.

Angliában több médium is cikkezett már a United veszteségeiről, és hatalmas adósságállományáról. A sajtó 175 millió fontos, sőt, 600 milliós hiányról is beszámolt, s értesüléseit alátámasztani látszott, hogy a klub a Cristiano Ronaldo eladásából származott kolosszális összegnek – mintegy 80 millió fontnak – csupán negyedét költötte a csapat erősítésére.

A Daily Expressnek nyilatkozó Ferguson ugyanakkor állítja, lenne pénzük játékosokra, a probléma az, hogy kevés futballistában látnak fantáziát – így inkább kivárnak.
„Megvan a pénz, ez nem is kérdéses. Ám egyelőre még nem találtam olyan játékost, aki minden szempontból megfelelő lenne. A közelmúltban szerencsések voltunk Vidiccsel és Evrával, mindketten kiváló egyéniséggé fejlődtek, igaz, ehhez is idő kellett.”

A MU egyelőre a szenegáli Mame Biram Diouffal erősített, a csatár ugyanakkor „tavalyi” igazolás. 2009 júliusában a norvég Molde és az angolok abban egyeztek meg, hogy a 22 éves támadó januárig kölcsönben Norvégiában marad.

Az angol bajnok alighanem csendes szemlélője lesz a januári piacnak, ebben az is szerepet játszik, hogy Ferguson inkább a nyári időszakra koncentrál.

„A januári bevásárlások nem mindig szerencsések: Saha például télen lett a mienk, s bár kiváló futballista volt, a sérülései miatt keveset segített nekünk. A szárazföldön játszókkal pedig az a baj, hogy rendszerint komoly konkurenciával szembesülünk, így többször is előfordult, hogy bár versenyben voltunk egy futballistáért, végül egy másik egyesületnél kötött ki.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik