Élet-Stílus

Szerdán eldőlhet, hol láthatjuk a vb-t

Lezajlott a licitálás a Magyar Televíziónál az idei labdarúgó-vb közvetítési csomagjára, a kuratórium szerdán dönthet az ügyben.

Az MTV nem nevezte meg a két jelentkezőt. A szóba jöhető csatornák közül a Digi Sport sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta részvételét a licitáláson, a Sport TV és az RTL Klub nem nyilatkozott az ügyben. A TV2 és Story TV viszont jelezte, hogy nem érdeklődnek a világbajnoki meccsek iránt.

A licitálás során két tételre lehetett ajánlatokat tenni, az egyik a jogdíj összege forintban, a másik az MTV számára „visszaadott” mérkőzések száma. Azt, hogy az MTV számára melyik az értékesebb ajánlat, gazdasági számítások figyelembevételével állapítják meg. Az MTV szerint a közvetítési jogcsomag minimumára 730 millió forint plusz áfa, s a gyártási költség arányos részét is az együttműködő partnernek kell állnia.

„A mai licit számai nem tekinthetőek végeredménynek, ezek a két ajánlattevő legmagasabb ajánlatai. Az MTV vezetősége ezeket tárja szerdán a kuratórium elnöksége elé, amely egyszerű többséggel dönthet majd az eladás tényéről és az ajánlatok sorrendjéről” – mondta Schatz Péter, az MTV üzleti és termékfejlesztési igazgatója.

Amennyiben szerdán az értékesítésről születik döntés, az MTV tájékoztatja az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségét (EBU) és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget (FIFA) a győztes ajánlatról. A két nemzetközi szervezet mondja ki a végső szót az értékesítés jóváhagyásáról. A közszolgálati csatorna ezután kezdheti meg a győztes partnerrel a szerződéskötés procedúráját, amely a FIFA felügyelete és előírásai szerint zajlik majd.

Az MTV decemberben jelezte, finanszírozási gondjai miatt árverésen kívánja eladni a vb hazai közvetítési jogainak egy részét úgy, hogy 24 mérkőzést megtart magának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik