Élet-Stílus

Rátámadtak a togói futballválogatottra

Fegyveresek megtámadták a togói labdarúgó-válogatott buszát, a jelentések több játékos megsérült.

A togói labdarúgó-válogatott Kongói Demokratikus Köztársaságból tartott Angolába, a vasárnap kezdődő Afrika-kupa helyszínére, amikor a határon fegyveresek – vélhetően angolai gerillák – gépfegyverekből tűzet nyitottak a csapatot szállító buszra.

A BBC úgy tudja, két játékos is megsérült, állítólag súlyosan, de ezt hivatalosan nem erősítették meg, s a sebesültek személyazonosságát sem hozták nyilvánosságra. Más források szerint három futballista és a buszvezető szerepel a sérültek listáján.

Az RMC nevű rádióállomás is úgy értesült, hogy három futballista sérült meg: Serge Gakpe, Serge Akakpo és Kodjovi Obilale. Egyes hírek szerint a sofőr életét vesztette.

Az egyik játékos, Thomas Dossevi elmondta: minden rendben ment az úton számos rendőr kísérte a buszukat, de aztán hirtelen tűz alá vették a járművüket, s legalább negyedórán át az ülések alá bújtak, hogy mentsék magukat, mire elmúlt a veszély.

A buszon ott volt a korábban az Arsenalban is megfordult, jelenleg a Manchester City alkalmazásában álló Emmanuel Adebayor is, de ő hírek szerint nem sérült meg.

Togo a tervek szerint hétfőn, Ghána ellen játssza első mérkőzését az Afrika-kupán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik