Élet-Stílus

Összeomlás szélén a BVSC

A teljes ellehetetlenülés fenyegeti a tíz legjelentősebb hazai sportklub egyikét. A tizenegy szakosztályt és 1500 fiatal versenyzőt foglalkoztató BVSC számára a napokban „kikapcsolási értesítőt” küldött az áramszolgáltató - írta a Népszabadság.

Miközben az amúgy is a tönk szélén álló egyesület képtelen megállapodásra jutni a zuglói létesítményegyüttest tulajdonló MÁV-val, a vasúttársaság – bérleti díj címén – havi 3,2 millió forinttal csökkentette évekkel ezelőtt megállapított, 9,7 milliós támogatását. Egyéb lehetőség híján a klub a szakosztályokra terhelné az összeget, ami viszont egyet jelentene az összeomlással – írta pénteki számában a Népszabadásg című napilap.

A kilátástalan helyzetből egy kivezető út lenne: a MÁV birtokában lévő ingatlan tulajdonjogának megszerzése. Erre vonatkozóan tervek sokasága készült, sőt, a zuglói önkormányzat augusztusban bejelentette, örömmel megvásárolná a Szőnyi úti területet, s befektetőkkel összefogva modern, gazdaságosan üzemeltethető központtá alakítaná át azt. A MÁV-val azonban nem sikerült dűlőre jutni, így a testület nem léphet tovább.

A BVSC egyébként az elektromos művek mellett a gázszolgáltatónak is több tízmillió forinttal tartozik, nyomja az APEH-adósság és szinte az összes működési, valamint bérköltség, a MÁV-tól pedig október óta egy forintot sem kapott – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik