Élet-Stílus

Balhé, majd edzőváltás Nápolyban

Antonio Conte szakított az olasz élvonalbeli Napolival, s Zoran Filipovic is felállt a montenegrói válogatott kispadjáról. Rövid futballhírek.

Patrick Vieira bejelentette, hogy a Manchester Citynél folytatja pályafutását. A francia középpályás az orvosi vizsgálatot követően írja alá másfél évre szóló szerződését.

A Wigan Athletic kölcsönvette Vladimir Sztojkovicsot a portugál Sportingtól. A 26 éves, szerb válogatott kapus a szezon végéig védhet az angol Premier League-ben.

A litván Marius Stankevicius kölcsönbe a Bajnokok Ligájában is érdekelt Sevillához szerződött. A 28 éves hátvéd legalább fél évet tölt majd el a spanyol bajnokságban.

A Juventus csatárának, David Trezeguet-nek negyven napot kell kihagynia sérülés miatt.

Trezeguet a bokáját fájlalja (MTI/EPA)

Trezeguet a bokáját fájlalja (MTI/EPA)

Antonio Conte lemondott az Atalanta vezetőedzői posztjáról. A Napoli elleni 2-0-ra elvesztett mérkőzést követően a 40 éves tréner heves vitába keveredett a drukkerekkel.

A Barcelona a Chelsea-t és a Manchester Unitedet megelőzve lett az év csapata az IFFHS 2009-es világranglistája szerint. A BL-résztvevő Debrecen a 97. zárta évet.

A Sahtar Donyeck 12 millió euróért szerződtette a Gremiótól Douglas Costát. A nagy tehetségnek tartott brazil támadót korábban a Manchester United is le akarta igazolni.

A Bruges ingyen szerezte meg Maxime Lestienne-t. A fővárosiaknak azért nem kellett fizetniük, mert a 17 éves, tehetséges belga balszélső klubja, a Mouscron csődbe ment.

A West Bromwich szerződtette a kanadai Vancouver Whitecaps csatárá, Marcus Habert.

A Bolton Wanderers egy hónapra kölcsönadta védőjét, Nicky Huntot a Derby Countynak.

A Steaua Bucuresti másfél évre leigazolta bolgár válogatott Zsivko Zselevet.

Átadólistára került az egyiptomi Zamalek csatára, Amr Zaki. A vezetők azért döntöttek eladása mellett, mert a válogatott támadó öt napig nem jelent meg a csapat edzésein.

Radoslav Kovac nem lép pályára többet a cseh válogatottban. A West Ham középpályása 30 meccsen 2 gólt szerzett a nemzeti csapat színeiben.

Patrik Berger befejezi pályafutását: a Dortmundban és a Liverpoolban is megfordult 36 éves középpályás a sorozatos sérülések miatt döntött a visszavonulás mellett.

A Barcelonában szereplő Yaya Tourét választotta az év futballistájának az Elefántcsontparti Labdarúgó-szövetség. A középpályás a Chelsea támadóját, Didier Drogbát, valamint a Lille irányítóját, Gervinhót előzte meg a szavazáson.

Zoran Filipovic távozik a montenegrói válogatott éléről. A labdarúgó szövetség vezetői nem ajánlanak neki új szerződést, mivel nem elégedettek a csapat szereplésével.

A Zalaegerszeg csatárát, a magyar élvonal góllövőlistáját 11 góllal vezető Artjoms Rudnevst meghívták a lett labdarúgó-válogatott januári felkészülési táborába.

Két hátvédet igazolt a Nyíregyháza, az észt Martin Hurt és a brazil Diego Balbinot is két és fél évre írt alá a labdarúgó Soproni Ligában jelenleg sereghajtó nyírségi csapattal.

Az összeállítást partnerünk, a Focitipp.hu készítette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik