Élet-Stílus

Rátgéber már szívesen dolgozna

Az Euroliga-címvédő Szpartak Moszkvától októberben távozott Rátgéber Lászlónak egyelőre kutatómunkával telnek a napjai, de örömmel vállalna ismét kosárlabdaedzői feladatot.

“Január 1. óta papíron sem vagyok már az oroszok alkalmazottja, jelenleg a majdani PhD-men dolgozom – mondta csütörtökön az MTI érdeklődésére az ex-szövetségi kapitány. – Hatodik éve foglalkozom szabad időmben a belgrádi egyetem doktori fokozatának megszerzésével, témám az edzéstechnológia, jelenleg is dvd-ket nézek.”

“Többek között azt tanulmányozom, hogy az idén bevezetendő új szabályok hogyan hatnak az edzésmódszerekre. Szerdán átugrottam Szegedre a Szpartak vendégszereplése előtt, hogy találkozzak a volt kollégákkal, barátokkal, de nagyjából így telnek mostanában a napjaim. Persze egy telefonhívás mindent megváltoztathat.”

A korábbi pécsi sikertréner kifejtette, hogy nincs túl nagy mozgás az euroligás csapatoknál, így hozzá sem futott be megkeresés. “Szívesen leülnék már egy kispadra. Egyelőre sehol sincs üresedés, de ha kapok egy felkérést, természetesen elgondolkozom rajta. Lehet, hogy csak a következő szezonban térek vissza.”

Rátgéber beszélt régi álmáról, a pécsi székhelyű kosárakadémiáról is, ahol nemcsak játékos-, hanem edzőképzés is lenne majd. “Figyeljük a pályázatokat, bár így a választások előtt eléggé holtszezon van ilyen szempontból. Nyilván szükség lesz egy épületre is, a szakmai rész viszont már 80 százalékban összeállt a fejemben. Egyébként bekapcsoltam a pécsi tudományegyetemet a szervezésbe, merthogy az ottani agyakra is szükségem lenne. Lassan körvonalazódnak a dolgok, de a nyitásig még rengeteg tennivaló van hátra.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik