Élet-Stílus

Hamilton ki fogja nyírni Buttont

A volt Jordan-, Ferrari- és Jaguar-pilóta, Eddie Irvine úgy gondolja, hogy Jenson Button hatalmas hibát követett el, amikor Lewis Hamilton mellé szerződött a McLarenhez - szerinte a két angol nincs egy súlycsoportban.

Miután Jenson Button a McLarenhez szerződött, papíron a wokingi csapaté a legerősebb pilótafelállás, hiszen a 2008-as világbajnok Lewis Hamilton mellé került a 2009-es győztes. Az 1999-ben a Ferrarival kis híján bajnoki címet szerző Eddie Irvine azonban másokhoz hasonlóan úgy véli, hogy Button alaposan elmérte magát, nem fog bírni Hamiltonnal.

“Jenson bemerészkedett az oroszlán barlangjába. Őrültség volt ez a lépés. Azt hiszi, hogy majd elcsaklizhatja a húst, de nem így lesz, szerintem Hamilton ki fogja nyírni” – mondta a szabadszájúságáról ismert északír.

“Ennél rosszabbul nem is dönthetett volna. Csakis arra tudok gondolni, hogy nem akart a Brawnnál Rosberg mellett maradni, akit ugyan nem tartanak olyan sokra, mint Lewist, de lehet, hogy ugyanolyan gyors. Jenson talán arra gondolt, hogy jobb Lewistól kikapni, mint Nicótól.”

“Rubens Barrichello egy jó melós, és ő is kicsinálta Jensont az idény második felében. Michaelt (Schumacher) soha senki nem tudta elintézni. Lewis megjött az F1-be, és első évében elverte a kétszeres bajnok Alonsót – ez egy klasszis! De nézzük Jenson pályafutását: Ralf Schumacher elverte, Giancarlo Fisichella elverte és Rubens is elverte. Túl sok versenyen alulteljesített, szerintem egyikükkel sincs egy szinten” – adta meg a világbajnoknak Irvine.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik