Élet-Stílus

Czink fékezheti le a visszatérő Henint

Szerdán eldőlt, hogy Czink Melinda a korábbi világelső belga Justine Heninnel találkozik a Brisbane-ben zajló tenisztorna negyeddöntőjében.

A világranglistán 37. Czink Melinda egy igazi világsztárral, a a belga Justine Heninnel találkozik a negyeddöntőben. A korábbi világelső magabiztosan lépett át az első és második fordulós ellenfelén: második kiemelt orosz Nagyja Petrova, illetve szerdán a kazah Szeszil Karatancseva ellen is alapidőben, két szett alatt diadalmaskodott.

A hétszeres Grand Slam-győztes és olimpiai bajnok klasszis 2008 májusában döntött a visszavonulás mellett, majd a tavaly szeptemberi bejelentésnek megfelelően Brisbane-ben tért vissza.

Czink és Henin mérkőzésére csütörtökön kerül sor. A két teniszező korábban még nem találkozott egymással, így az örökmérleg helyett íme néhány érdekes statisztikai adat.

A belga és a magyar játékos egyaránt 27 éves, előbbi 11 centiméterrel alacsonyabb és öt kilogrammal könnyebb. Henin mérlege 493 győzelem és 107 vereség, Czinké 339-232.
A magyar lány pályafutása során egy tornagyőzelmet aratott, a belga 40-nel többet, s többet is keresett: eddig 19 461 375 dollárt ütögetett össze, Czink pedig 959 466-et.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik