Élet-Stílus

Czink negyeddöntős Brisbane-ben

Czink Melinda a második mérkőzését is megnyerte, és ezzel negyeddöntős a brisbane-i tenisztornán. A következő körben egy korábbi világelsővel, az idén visszatért Justine Heninnel találkozhat.

A világranglistán 37. helyezett, hetedikként rangsorolt magyar játékos a második fordulóban, kedden a rangsorban 66. cseh Barbora Zahlavova Strycovát győzte le.
Czink Melinda kiválóan kezdett, 6:3-ra nyerte az első „menetet”, miután hét bréklehetőségből egyet kihasznált, miközben három bréklabdát hárított. Noha a folytatásban is elvette egyszer a 23 éves cseh riválisa adogatását, ezzel semmire sem ment, ugyanis négy szervajátékából hármat is elbukott a második felvonásban.

A harmadik, döntő szettre jelentősen feljavult Czink adogatójátéka, első szerváinak 82 százalékából pontot ért el, és fogadóként is remekelt: 10 bréklehetőségéből hármat értékesített, így valósággal lesöpörte a pályáról ellenlábasát, akinek csak egy gémet engedélyezett. Czink 1 óra 57 perc játék után fogadhatta a cseh gratulációját.

A magyar játékosnak a negyeddöntőben lényegesen nehezebb dolga lesz, hiszen vélhetően a több mint másfél év után visszatért belga Justine Henin vár majd rá.

„Az első játszmában nagyjából jól ment a játék, a folytatásban viszont nem voltam elég agresszív. A döntő szettben ismét sokat vállalkoztam, gyakran mentem fel a hálóhoz röptézni, és ez hozta meg a sikert” – mondta a keddi meccs után Czink Melinda, aki ezzel – vagyis a két győzelmével – teljesítette a minimális brisbane-i célkitűzését.

A 220 ezer dolláros brisbane-i torna másik magyar résztvevője, Szávay Ágnes a negyedik helyen kiemelt szlovák Daniela Hantuchovával játszik szerdán a nyolc közé jutásért.

Brisbane, 2. forduló (a negyeddöntőbe jutásért):
Czink (7.)-Zahlavova Strycova (cseh) 6:3, 2:6, 6:1

További eredmények

Párosban is akad még tennivaló

Czink Melinda Arantxa Parra Santonjával az oldalán párosban is versenyben van még. A magyar, duó a negyeddöntőben a Marija Koritceva, Darija Kusztova ukrán, fehérorosz kettős ellen játszik szerdán, magyar idő szerint várhatóan dél körül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik