Élet-Stílus

Meglepetés az év sportolója szavazáson

Nem a vébén bravúraranyakat nyerő úszóink, vagy a holland focibajnokságban brillírozó Dzsudzsák Balázs, hanem a 27-szeres világbajnok kajakkirálynő kapta a legtöbb szavazatot az FN-szavazásán.

Az FN.hu is megkérdezte olvasóit, hogy melyik magyar sportoló tavalyi teljesítményét tartották a legtöbbre. Az általunk összeállított ötös listára Hosszú Katinka, Gyurta Dániel, Kovács Katalin, Kiss Balázs és Dzsudzsák Balázs került fel.
A hétfőn lezárt szavazáson közel ezer olvasó adta le a voksát, és meglepetésre nem Magyar Sportújságírók Szövetség szavazásán nyertes Hosszú Katinka vagy Gyurta Dániel, hanem a dartmouthi kajak-kenu világbajnokságon négy aranyérmet és egy ezüstöt nyerő Kovács Katalin lett az első.

A 32 éves kajakkirálynő öt számban indult a kanadai versenyen, és csak egy számban, a négyessel (200m) szorult a dobogó második fokára. Kovács 27. vébéelsőségét ünnepelhette augusztusban, és behozta az örökranglistán a német rekorder Birgit Fischert.

Kovács a voksok 35 százalékával toronymagasan megelőzte a második helyre „befutó” Gyurta Dánielt (24 százalék), aki a római úszóvébén fantasztikus hajrájával, egy tizedmásodperccel verte a riválisait 200 mellen. Az utolsó dobogós hely a PSV Eindhoven magyar idegenlégiósáé Dzsudzsák Balázsé lett.

A 400 vegyesen szerzett aranyérme mellett két bronzzal hazatérő Hosszú Katinkára olvasóink 14 százaléka voksolt, az ötödik helyen pedig a 18 év után világbajnoki aranyérmet nyerő birkózó, Kiss Balázs szerepel.

a voksolás végeredménye

1. Kovács Katalin 34,98 százalék
2. Gyurta Dániel 24,18
3. Dzsudzsák Balázs 21,37
4. Hosszú Katinka 14,4
5. Kiss Balázs 5,06

Ajánlott videó

Olvasói sztorik