Élet-Stílus

Kínos barcelonai évnyitó – videó

A Barcelona váratlan pontvesztéssel rajtolt az új évbe, a Sevilla is kikapott, a Valencia viszont nyert, és megelőzte a tabellán az andalúziaiakat.

A spanyol liga 16. fordulójában botlott a Barcelona, amely csak 1-1-re végzett hazai pályán a Villarreallal szemben. A Barca nyolc, zsinórban megnyert tétmérkőzés után veszített újra pontokat.
A hazai együttes hamar vezetést szerzett, Henry bombázott a kapufára, a kipattanót pedig Pedro lőtte a hosszú sarokba. A Villarreal a második félidőt óriási elánnal kezdte, és egy remek akció végén egalizált, Fuster lövésével.

A vendégek folytatták a letámadásokra építő taktikát, és bátor játékukkal rászolgáltak az egyik pontra. A Villarreal utolsó kilenc bajnokijának mérlege 6-1-2, s ezzel a szezont hét nyeretlen mérkőzéssel kezdő sárgák már a tabella 9. helyén állnak.

Tovább süllyed a Sevilla, amely az utolsó öt bajnokija közül csupán egyet tudott megnyerni. Az andalúzok ezúttal az Atlético Madrid stadionjából távoztak pont nélkül, miután a félidei vezetésüket követően vereséget szenvedtek.

A szünet után is jól játszó Sevillának az első Atlético-gól előtt óriási balszerencséje volt, a hazaiak Dragutinovics öngóljának köszönhették előnyüket. Az Atlético az utolsó pillanatokban aztán a győzelmet is kiharcolta. A szezon elején még kiesőhelyen is álló madridiak éledeznek: az utolsó öt bajnokijuk közül hármat nyertek.

Megelőzte a táblázaton a Sevillát a Valencia, amely Nikola Zsigics hajrágóljával verte 1-0-ra az Espanyolt.

primera división, 16. forduló

Barcelona-Villarreal 1-1 (1-0)
Gól: Pedro (7.), illetve Fuster (51.)

Valencia-Espanyol 1-0 (0-0)
Gól: Zigic (92.)

Atlético Madrid-Sevilla 2-1 (0-1)
Gól: Dragutinovics (48. öngól), 94. Antonio López, illetve Renato (44.)

Vasárnapi meccsek:
Sporting Gijón-Málaga 17 ó
Getafe-Real Valladolid 17
Racing Santander-Tenerife 17
Almería-Xerez 17
Real Zaragoza-Deportivo La Coruna 17
Real Mallorca-Athletic Bilbao 19
Osasuna-Real Madrid 21

Ajánlott videó

Olvasói sztorik