Élet-Stílus

Szávay és Czink verhető ellenfél ellen kezd

Czink Melinda cseh, Szávay Ágnes pedig kínai ellenféllel szemben kezdi meg szereplését a vasárnap rajtoló brisbane-i női tenisztornán.

Az új év első női tornáján, Brisbane-ben mind a két magyar játékos olyan ellenfél ellen kezd, aki hátrébb áll a világranglistán, a sorsolás tehát kedvezőnek mondható.

Czink Melinda (37.) azzal a cseh Lucie Hradeckával (64.) néz farkasszemet az első fordulóban, akit korábban már kétszer is legyőzött: a 2008-as randevújuk során három (6:1, 5:7, 6:4), tavaly pedig két szettre (6:4, 6:2) volt szüksége a sikerhez.

Szávay Ágnesnek (39.) ezzel szemben negatív a mérlege a leendő riválisával, Peng Suajjal szemben: háromból kétszer a kínai lány nyert, viszont legutóbbi mérkőzésükön a magyar játékos győzött: 2007-ben, Pekingben simán, 6:1, 6:2-re diadalmaskodott.

A brisbane-i tornán visszatérő korábbi világelső, a belga Justine Henin – aki szabadkártyával indul – a második helyen rangsorolt Nagyja Petrova ellen kezd. Honfitársa, a első kiemelt Kim Clijsters először az olasz Tathiana Garbinnal játszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik