Élet-Stílus

Geráék és Fülöpék is továbbjutottak

A „magyaros" csapatok közül a Fulham és a Sunderland is bejutott az FA-kupa 4. fordulójába, a Hull viszont kiesett. A Liverpoolnak ismételnie kell, miután 1-1-et játszott Reading otthonában.

Szombaton két élvonalbeli párharcra került sor: az Aston Villa és a Wigan is biztosan vette az akadályt, könnyedén verte a bajnokságban is botladozó Blackburnt, illetve a Hullt – utóbbinál Halmosi Péter kezdő volt, a 71. percben azonban lecserélték.
A második ligás ellenfelével remiző Birmingham, Portsmouth és Liverpool újrajátszásra kényszerül, a többi Premier League-ben vitézkedő csapat viszont hozta a kötelezőt, elbúcsúztatta az alacsonyabb osztályú riválisát. Ki könnyebben, ki nehezebben.

A Tottenham és a Bolton például négyet számolt második, illetve negyedik ligás ellenfelére. A Boltonban Bogdán Ádám a kispadon foglalt helyet, és az ellenfélnél, a Lincolnál Kovács János szintén a padon szurkolt. A Fülöp Márton viszont már aktív résztvevője volt csapata az FA-kupa-mérkőzésének, és a válogatott kapussal felálló Sunderland könnyedén jutott tovább: három gólig jutott az ötödosztályú Barrow ellen, akárcsak az Everton, amely szintén egy kiscsapatot, a Carlislet leckéztette meg, 3-1-re.

A City egy góllal nyert a 'Boro otthonában (MTI/EPA)

A City egy góllal nyert a ‘Boro otthonában (MTI/EPA)

Gera Zoltán hajrában, a 83. percben lépett pályára a Fulhamben, igaz, akkor már kialakult az 1-0-ás végeredmény. Bobby Zamora szezonbeli 11. gólja továbbjutást ért a londoniaknak a harmadosztályú Swindon ellenében. Szintén 1-0-val zárult a tavaly még élvonalbeli Middlesbrough és a Manchester City csatája. Roberto Mancini továbbra is hibátlan a City edzőjeként, köszönhetően a zimbabwei Mwaruwarinak, aki Martin Petrov kiugratása után megszerezte a győztes gólt, 10 méterről lőtt a jobb alsó sarokba.

Botlott a Liverpool

A Liverpool utolsó két bajnokiját megnyerte, az FA-kupában viszont „korábbi” önmagát idézte, miután csak 1-1-es döntetlent játszott a másodosztályú Reading otthonában. Pedig Rafa Benítez nem spórolt, a legjobb csapatát küldte pályára, ennek ellenére a „vörösök” a 24. percben hátrányba kerültek. Steven Gerrard azonban még a szünet előtt egyenlített, távoli lövése után Dirk Kuyt a kapu előtt átlépte a labdát, amely a hálóban kötött ki. A folytatásban nem született gól, de ez csak Fernando Torresen múlt, aki a 93. percben nagy helyzetben hibázott, közelről fölé fejelt.

A Newcastle United Kádár Tamással a soraiban gól nélküli döntetlent játszott a hozzá hasonlóan másodosztályú Plymouth-szal, míg a másik Championship-rangadón az Ipswich Town Priskin Tamás nélkül (a magyar válogatott csatár még a kispadon sem kapott helyet) is legyőzte a házigazda, a meccset kilenc emberrel befejező Blackpoolt.

FA-kupa, 3. forduló:
Aston Villa-Blackburn 3-1
Wigan-Hull City 4-1
Reading (II.)-Liverpool 1-1
Sunderland-Barrow (V.) 3-0
Tottenham-Peterborough (II.) 4-0
Middlesbrough (II.)-Manchester City 0-1
Nottingham (II.)-Birmingham City 0-0
Portsmouth-Coventry (II.) 1-1
Bolton-Lincoln City (IV.) 4-0
Everton-Carlisle (III.) 3-1
Fulham-Swindon (III.) 1–0
Blackpool (II.)-Ipswich (II.) 1-2
Huddersfield (III.)-West Bromwich (II.) 0-2
Leicester (II.)-Swansea (II.) 2-1
Milton Keynes Dons (III.)-Burnley 1-2
Millwall (III.)-Derby County (II.) 1-1
Plymouth (II.)-Newcastle (II.) 0-0
Preston (II.)-Colchester (III.) 7-0
Scunthorpe (II.)-Barnsley (II.) 1-0
Sheffield Wednesday (II.)-Crystal Palace (II.) 1-2
Southampton (III.)-Luton (V.) 1-0
Torquay (IV.)-Brighton (III.) 0-1

Vasárnapi program:
Manchester United-Leeds United (III.)
Chelsea-Watford (II.)
West Ham-Arsenal
Tranmere (III.)-Wolverhampton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik