Élet-Stílus

Szavazzon az év magyar sportolójára!

A 27. világbajnoki elsőségét begyűjtő kajakkirálynő, a PSV szurkolók kedvence, a szenzációs úszóink, vagy a 18 év után aranyérmet szerző birkózó? Ön szerint ki az év magyar sportolója?

Gyurta Dániel

A mellúszó specialista 2004 nyarán, az athéni olimpián szerzett ezüstérmével (200m) robbant be a köztudatba, de ezt követően elmaradtak a komoly eredmények. A mélypont a 2006-os budapesti Eb-n érkezett el, Gyurta csak 11. helyen végzett 200 mellen. Az elmúlt években szépen lassan visszakapaszkodott a világ élvonalába, és a római világbajnokságon szenzációs hajrájával aranyérmet szerzett, majd a rövidpályás Eb-n úszott hatalmas világcsúcsot.

Hosszú Katinka

A magyar úszósport új csillaga is a római világbajnokságon került reflektorfénybe. Az Amerikában tanuló Hosszú Katinka a 400 vegyes fináléjába a harmadik legjobb idővel került, a döntőben viszont esélyt sem hagyott ellenfeleinek. Az olimpiai bajnok Kirstie Coventry bírta legtovább a 20 éves magyar úszónő által diktált tempót, de az utolsó 50 méterre ő is elfogyott. Az aranyérem mellett még két bronzérmet (200 vegyes, 200 pillangó) nyert Hosszú Rómában.

Kiss Balázs

Legutóbb 18 éve született magyar aranyérem birkózó-világbajnokságon, akkor Farkas Péter állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Idén ősszel Kiss Balázs törte meg a hosszúra nyúló sorozatot: a kötöttfogásúak 96 kg-os súlycsoportjában nem talált legyőzőre a 2007-ben Európa-bajnoki bronzérmes magyar versenyző.
Kovács Katalin

Kajakosok nélkül az elmúlt években nincsen Év Sportolója választás, és idén sincsen ez másképp. A kajakkirálynő a Dartmouth-i világbajnokságon 4 alkalommal állhatott fel a dobogó tetejére (27 vébécímnél tart), és csak egy számban (K4 200 m) kellett megelégednie a második hellyel.

Dzsudzsák Balázs

A válogatottban sajnos ritkábban, klubjában viszont folyamatosan magas színvonalon futballozik a legmagasabban jegyzett magyar labdarúgó. Dzsudzsák Balázs középpályásként ontja a gólokat a PSV Eindhovenben, az idei szezonban már nyolcszor vette be az ellenfelek kapuját, de emlékezetes marad az Ajax elleni tavaszi meccse is, amelyen két szabadrúgásbomba között olyan csellel alázta az amszterdami védelmet, amire még Lionel Messi is büszke lehetne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik