Élet-Stílus

Toni hivatalosan is római

Luca Toni, a Bayern München olasz labdarúgója az idény végéig kölcsönben a Roma színeiben folytatja pályafutását. A bajor klub csütörtökön hivatalos honlapján erősítette meg a klubváltást.

Az olasz válogatottal 2006-ban világbajnok futballista, akit szerződése 2011 nyaráig köt a Bayernhez, már át is esett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon.

A 32 éves csatár a hét elején bejelentette, hogy tavasszal az olasz fővárosban játszik, ám akkor a müncheniek még nem igazolták vissza a megállapodást.

Toni a Bayernnél Louis van Gaal vezetőedző nyári érkezésével kegyvesztetté vált, kettejük viszonya ráadásul decemberben olyannyira megromlott, hogy a bajorok jelezték, akár ingyen is elengedik játékosukat.

A klub szűkszavú közleményben kommentálta Toni elengedését.
„Az FC Bayern 2010 június 30-ig kölcsönben elengedi Rómába játékosát, Luca Tonit (32). Az AS Roma és a Bayern minden részletben megállapodott.”

A 32 éves játékos azt reméli a váltástól, hogy rendszeres játéklehetőséget kap, s így visszaküzdi magát válogatott keretébe a jövő nyári világbajnokságra. Toni 2007-ben a Fiorentina együttesétől került Münchenben, s bár az első másfél szezonjában remekelt – 2008-ban gólkirályként zárta a Bundesligát – 2009-ben visszaesett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik