Élet-Stílus

Overdose-t Németországba viszik

Overdose az év első két hónapját Hoppegartenben tölti, hogy Ribárszki Sándor felügyelete alatt végezhesse a 2010-es szezon versenyeire történő felkészülésének első komolyabb munkáit.

Overdose tulajdonosa, Mikóczy Zoltán elmondása szerint a lova állapota lassan, de folyamatosan javul, már nyereg alatt sétál (lovas nem ül rá, száron vezetve sétáltatják). Január hetedikén újrapatkolják, másnaptól már lovassal a hátán ügethet.

A versenylovat negyedikén viszik Németországba. Januárban és februárban rehabilitációja részeként tartózkodik a hoppegarteni tréningtelepen. Annak nincs akadálya, hogy ezt összekössék lassú felkészítésével. Hivatalosan nem kerül Ribárszki tréninglistájára, már csak azért sem, mert ő már megszerezte a német licencet.

“Két hónap áll rendelkezésünkre, hogy megtaláljuk azt a megoldást, ami lehetővé teszi, hogy legalább az első versenyéig Sándor segítségét igénybe vehessük. …Ha hoppegarteni tartózkodása akadályozná, hogy magyar színekben versenyezzen, akkor mindenképpen visszatér Alagra, hogy magyar tréninglistán szerepeljen” – nyilatkozta Mikóczy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik