Élet-Stílus

Így szilvesztereznek a nagyvilágban – fotók!

Hol tengerparti fürdőzéssel, hol pedig ügető- és futóversennyel búcsúztatták az óévet. Moszkvában -10 fokban, míg Londonban 0 fokban várták a 2010-es esztendőt. Képgaléria!

Hongkongban az új évet a Nemzetközi Pénzügyi Központ épületeiből kilőtt tűzijátékkal köszöntötték a Victoria-kikötőben szilveszter éjszakáján. Tokióban újévköszöntő léggömböket engedett magasba az ünneplő tömeg.

Az északkelet-spanyolországi Tarragona tengerpartján 25. alkalommal rendezték meg a szilveszter napi fürdőzést. Míg nálunk, a budapesti Kincsem Parkban Ügetőszilveszterrel, Somogysárdon nyúlvágtával, Kiskunfélegyházán pedig Szilveszteri Futással búcsúztak el a 2009-es évtől.

KÉPGALÉRIA!

KÉPGALÉRIA!

A New York-i Times Square-re mintegy 1 millió embert várnak az éjféli visszaszámlálásra. A rendőrség a legmagasabb fokozatra emelte a biztonsági készültséget. Ugyanis szerdán egy helyben parkoló furgon miatt a hatóságok két órára lezárták a Times Square-t és környékét és több épületet kiürítettek, de végül nem találtak robbanószert a járműben.

Moszkvában, a Vörös téren a heves havazás és a -10 fok ellenére hatalmas tömegre számítanak. Párizsban pedig szokás szerint idén is az Eiffel-torony lesz a látványos – a szervezők szerint egyedülálló – óévbúcsúztató ünnepség helyszíne. A szilveszteri show részeként az “Öreg hölgy” egy hatalmas karácsonyfává fog átváltozni.

Londonban az óévbúcsúztató vigasságok a Temze parti London Eye óriáskerék környékére összpontosulnak. Az odalátogató ünneplőket már előre figyelmeztették arra, hogy melegen öltözzenek fel, hiszen jelenleg 0 fok körüli a hőmérséklet a brit fővárosban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik