Élet-Stílus

Torres-góllal nyert a Liverpool – videó

A Liverpool Fernando Torres hosszabbításban szerzett góljával győzte le idegenben az Aston Villát a Premier League 20. fordulójának keddi játéknapján.

A két, egyaránt BL-helyezésre hajtó együttes az első játékrészben kivárásra játszott – a vendégek Gerrard finom emelésével jártak közel a vezető találathoz, míg a másik kapu előtt Downing kapáslövése okozott izgalmat – Reina nem kis bravúrral tolta szögletre a középpályás remek labdáját.

Szünet után a Liverpool birtokolta többet a labdát, viszont a 64. percig mindössze egy alig fölé szálló Aquilani-szabadrúgásra tellett a vörösök erejéből – ellenben a kontrákra spekuláló hazaiak a Carraghert becsapó, viszont Reinával szemben tehetetlen Agbonlahor és a centikkel a kapu mellé fejelő Carew révén is veszélyesebbek voltak.

A hajrára Rafa Benítez Babelt is harcba dobta, a holland percekkel később épp csak lekéste Insua átadását – már-már úgy tűnt, gól nélkül zárnak a csapatok, ám a 93. percben Warnock nem tudott felszabadítani, a labda Torreshez került, s a támadó élt a lehetőséggel, a hosszú sarokba emelt.

Aston Villa-Liverpool – összefoglaló:

Az Európa-bajnok spanyol csatárnak ez volt az 50. találata a Premier League-ben. A másik találkozón a Bolton Wanderers hazai pályán már 2-0-ra is vezetett, de a Hull City Stephen Hunt duplájával egyenlíteni tudott. A vendégeknél Halmosi Péter a kispadon sem kapott helyet.

premier league, 20. forduló

Aston Villa-Liverpool 0-1 (0-0)
Villa Park, 42 788 néző. Vezette: Probert
Gól: Torres (93.)
Villa: Friedel – L. Young, Cuellar, Dunne, Warnock – Milner, Reo-Coker (Albrighton, 72.), S. Petrov, Downing (Sidwell, 80.) – Agbonlahor, Carew
Liverpool: Reina – G. Johnson (Skrtel, 89.), Carragher, Agger, Insua – Aquilani (Babel, 77.), Lucas – Kuijt, Gerrard, Benajun (Fabio Aurelio, 90.) – Torres

Bolton-Hull City 2-2 (1-0)
Gól: Klasnic (20.), Davies (61.), illetve Hunt (71., 78.)

Az élcsoport:
1. Chelsea 45 pont, 2. Manchester United 40 (19 mérkőzés), 3. Arsenal 38 (18), 4. Tottenham 37, 5. Manchester City 35 (38-27, 19), 6. Aston Villa 35 (29-18), 7. Liverpool 33, 8. Birmingham 32, 9. Fulham 27 (19)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik