Élet-Stílus

Klicsko vs Valujev: tavasszal jön a gigászok csatája?

Jövőre megvalósulhat a nehézsúly egyik legnagyobb érdeklődéssel várt csatája. A két keleti óriás már áprilisban összecsaphat a ringben.

A virtuóz ökölvívást tekintve biztosan nem, de testméreteket illetően nyugodtan illethetjük a címben megfogalmazott jelzővel Vitalij Klicsko és Nyikolaj Valujev összecsapását. A WBC bajnok Klicsko többször jelezte már, hogy szívesen összehozna egy ex-szovjet csúcsrangadót a 210 centimétert felülről súroló Valujevvel, akivel szemben – életében először – mérethátrányban lenne.

Boris Dimitrov, Valujev menedzsere elmondta, hogy jó úton haladnak, hogy 2010. április – május környékén megvalósuljon az érdekesnek ígérkező találkozó: “Jelenleg tárgyalásokat folytatunk a világ legjobb bunyósaival, akik élpozíciót uralnak a ranglistákon. Az egyik jelölt Vitalij Klicsko. Őt is érdekli egy Nyikolaj elleni mérkőzés. A következő meccsünket április-május környékére tervezzük, egyelőre korai lenne riválist megnevezni, de lehetséges a Klicsko elleni összecsapás. Nyikolaj rendszeresen edz, de egyelőre nem terheljük le túlságosan. Jövőre viszont már nekikezdünk a komoly felkészülésnek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik