Élet-Stílus

Győzni megy Melbourne-be az egykori világelső

Emlékezetes visszatérésben reménykedik Justine Henin: a belgák korábbi világelső teniszezője úgy érzi, akár meg is nyerheti a januári ausztrál nyílt bajnokságot.

A 27 éves játékos, aki húsz hónapos szünet után a jövő héten, Brisbane-ben versenyez először, elmondása szerint sokat lépett előre a formába hozó edzések során, emellett érettebbé is vált az elmúlt időszakban.

“Azt hiszem, jobb lehetek, mint voltam, a korábbinál hatékonyabban tudom érvényesíteni tapasztalataimat – fogalmazott Henin, aki 2008 májusában általános meglepetést keltve jelentette be visszavonulását. – A pihenés idején lehetőségem nyílt a számvetésre, és mondhatom, jobban ismerem magam, mint azelőtt, márpedig ez a legfontosabb” – tette hozzá.

A hét Grand Slam-tornán diadalmaskodó Henin szeptemberben hozta nyilvánosságra, hogy ismét versenyezni fog, miután tavaly májusban világelsőként felhagyott az élsporttal. Októberben tette közzé, hogy szabadkártyát kapott a január 3-án kezdődő brisbane-i torna szervezőitől illetve a 18-án rajtoló ausztrál nyílt bajnokság házigazdáitól.

A 41-szeres tornagyőztes olimpiai bajnok azok után döntött az újrakezdésről, hogy honfitársa, a szülés után visszatért Kim Clijsters idén megnyerte a US Opent, holott előtte csak két felvezető viadalon szerepelt. Tervei szerint Henin a 2012-es londoni olimpiáig játszik majd, de előtte szeretne győzni Wimbledonban, ugyanis ez az egy GS-trófea még hiányzik a gyűjteményéből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik