Élet-Stílus

Xavi a középpálya ura

Partneroldalunk, a Focitipp.hu internetes szaklap szerint idén a sztárallűrök nélküli középpályások taroltak, Xavi és Giggs viszi a prímet. A harmadik hely egy magyar labdarúgóé.

1. Xavi (spanyol, Barcelona)
Az első helyezett neve: Xavi Hernández. Semmi sztárallűr, viszont százszázalékos futball: pontos, megbízható, majdnem tökéletes. Már 2008-ban is az Európa-bajnokság legjobb játékosának választották, de idén, ha lehet, még erre is rátett egy lapáttal.

Micsoda páros: Lionel Messi és Xavi (MTI/EPA)

Micsoda páros: Lionel Messi és Xavi (MTI/EPA)

2. Ryan Giggs (walesi, Manchester United)
Giggs kapcsán talán elég annyi, hogy 1990 óta minden szezonban lőtt gólt a Premier League-ben – februárban ráadásul ez jobb lábbal is sikerült neki, tizenkét év szünetet követően. A BBC szavazói talán ezért választották meg az év sportszemélyiségének is.

3. Dzsudzsák Balázs (magyar, PSV Eindhoven)
Dzsudzsák Balázs szárnyal a PSV Eindhovenben. A 2009-es naptári évben például ő végzett az élen a holland bajnokságban az asszisztok számát tekintve (16), az Ajax elleni káprázatos előadása után pedig a goal.com internetes szaklap a hétvége legjobb európai játékosának választotta. Csak a válogatottat nem tudta megmenteni.

Dzsudzsák Balász befutott Hollandiában (MTI/EPA)

Dzsudzsák Balász befutott Hollandiában (MTI/EPA)

4. Yoann Gourcuff (francia, Bordeaux)
A Milanban egy önbizalomhiánnyal küzdő, durcás tinédzsernek tűnt, a rossonerók szurkolói nem is bánták, hogy a csapat túladott rajta. Azóta viszont már a falba verik a fejüket. Gourcuffnak ugyanis van egy másik énje is, amivel a francia bajnok Girondins Bordeaux-ban brillírozott, kiérdemelve az év legjobb játékosa címet hazájában.

5. Cesc Fabregas (spanyol, Arsenal)
Londonban az Arsenal a Barcelona – az „ágyúsok” játéka az egyetlen, amely látványosságát tekintve felveszi a versenyt az eredeti, katalán verzióval. Nem véletlen, hogy az Arsenal kulcsfigurája egy exbarcelonai, Cesc Fabregas, aki ősszel lélegzetelállító formában futballozik: a Premiershipben lőtt hét gólt, emellett adott tizenkét gólpasszt.

Yoann Gourcuff hazájában lett próféta (MTI/EPA)

Yoann Gourcuff hazájában lett próféta (MTI/EPA)


Akik kimaradtak
Marek Hamsík (Napoli) immár második éve a Serie A egyik leggólerősebb középpályása, ráadásul oroszlánrészt vállalt Szlovákia vb-részvételének kiharcolásában is. Zvjezdan Misimovicot (VfL Wolfbsurg) is szívesen jelöltük volna a toplistára, hiszen ő „farkasok” egyetlen játékosa, aki nemcsak tavasszal villogott (összmérlege 8 gól és 15 gólpassz).

Az összeállítást partnerünk, a Focitipp.hu készítette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik