Élet-Stílus

Fabregas-parádé az angol rangadón

Az Arsenal a spanyol középpályásnak köszönhette újabb győzelmét, az Ágyúsok ezúttal az Aston Villát verték simán. A bajnoki címvédő MU hozta a kötelezőt a Hull vendégeként.

Sorozatban öt megnyert tétmeccs után botlott az Aston Villa, amely 3-0-ra kikapott az Arsenaltól. Pedig a Villa az idei szezonban már legyőzte a Chelsea-t (2-1), a Manchester Unitedet (1-0) és a Liverpoolt (3-1) – a Big Four minden csapata ellen egy szezonon belül utoljára a Leedsnek jött össze a győzelem az 1994/95-ös idényben.
A mérkőzést a szenzációsan futballozó Cesc Fábregas döntötte el. A spanyol karmester csupán 27 percet töltött a pályán a második félidőben, de ezalatt lőtt két gólt. Fabregas a második gólja közben megsérült, Arsene Wenger pedig azonnal lecserélte játékosát.

Az utolsó tizenöt percben az Arsenal már gálázott, és a londoniak játékára a koronát Abou Diaby tette fel, aki 20 méterről passzolt a hosszú sarokba a hátráló Villa-védők mellől.

Győzelmével az Arsenal rövid időre megelőzte a táblázaton a Manchester Unitedet, amely vasárnap késő délután, kezdeti nehézségek után magabiztosan gyűrte le a Hull City-t, és visszavette a második helyét. A bajnoki címvédő kétpontos hátránnyal követi az éllovas Chelsea-t, az Ágyúsok hasonló különbséggel következnek a harmadik helyen, igaz az Arsenalnak még mindig van egy elmaradt mérkőzése.

premier leaGUE, 19. FORDULÓ

Arsenal-Aston Villa 3-0 (0-0)
Gól: Fabregas (65., 81.), Diaby (91.)

Hull City-Manchester United 1-3 (0-1)
Gól: Fagan (60.), Dawson (73. öngól), illetve Rooney (45.), Berbatov (82.)

Szombaton játszották:
Birmingham City-Chelsea 0-0
Fulham-Tottenham Hotspur 0-0
West Ham United-Portsmouth 2-0
Manchester City-Stoke City 2-0
Sunderland-Everton 1-1
Wigan Athletic-Blackburn Rovers 1-1
Burnley-Bolton Wanderers 1-1
FC Liverpool-Wolverhampton Wanderes 2-0

Az élcsoport: 1. Chelsea 42, 2. Manchester United 40, 3. Arsenal 38, 4. Aston Villa 35, 5. Tottenham Hotspur 34, 6. Manchester City 32, 7. Liverpool 30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik