Élet-Stílus

Juve: Bettega főszerepben, Scolari követheti

Januártól Roberto Bettega ismét vezető pozícióban lesz a Juventus csapatánál, az egykori világklasszis futballista igazgatóhelyettesként tevékenykedik majd a torinói klubnál

Bettega szerepe a tervek szerint az lesz, hogy közvetítsen a rossz eredmények miatt komoly nyomás alatt dolgozó vezetőedző, Ciro Ferrara és a tevékenységét a közelmúltban megkezdő elnök, Jean Claude Blanc között, s valahogyan megállítsa a csapat lejtmenetét.

Bettega a 2006-os vesztegetési botrány után 2007-ben távozott az együttestől, noha ő személy szerint nem volt érintett az ügyben. A klubvezetők hétfőn órákon át tárgyaltak a kialakult helyzetről, Ferrarát azonban egyelőre nem mozdították el. A Juventus lemaradt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéről, ráadásul az utóbbi időben a hazai bajnokságban is váratlan vereségekbe fut bele.

Az olasz lapok szerint ugyanakkor Bettega érkezése valószínűleg Ferrara távozását is jelenti, a Tuttosport ugyanis úgy tudja, a szemüveges szakvezető elbocsátását többször is cáfoló torinóiak máris felvették a kapcsolatot Luiz Felipe Scolarival (nagy képünk), a Chelsea élén az év elején elég nagyot bukó brazil szakvezetővel.

A jelenleg az üzbegisztáni Budnyokor csapatát felkészítő vb-aranyérmes edző hajlana a nagyobb feladatra, és mellette szól, hogy milánói mintára – a Milan csapatánál Leonardo sikeresen reaktiválta a hosszú idő óta emlékeiből élő Ronaldinhót – honfitársként valószínűleg életet tudna lehelni a zebrák jelenleg igencsak hervadozó, s 72 millió euróba kerülő Amauri-Diego-Felipe Melo brazil triójába.

Scolari további előnye, hogy folyékonyan beszél olaszul, s vállalná a tűzoltó szerepét – az idény végéig irányíthatná a Juventust, és csak azt követően döntenének a felek a folytatásról. A vb-címe mellett Portugáliával egy Eb-ezüstöt és egy vb-negyedik helyet is elérő mester elég tapasztalt ahhoz, hogy megoldást jelenthessen az olaszok helyzetére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik