Élet-Stílus

Gyászol a Manchester United

Müncheni túlélőt vesztett a Manchester United. A Newell’s Old Boys korábbi játékosáról és edzőjéről, Marcelo Bielsáról (képünk) nevezte el stadionját. Focihírek.

74 éves korában elhunyt Albert Scanlon, a Manchester United egykori csatára. Scanlon egyike volt azoknak a labdarúgóknak, aki túlélték az 1958-as müncheni repülőgép-szerencsétlenséget, amelyben 23 ember, köztük nyolc United-játékos veszítette életét.

Nicolas Anelka, a Chelsea francia támadója kisebb vádlisérülést szenvedett. Az angol gólkirály ezért biztosan nem lesz ott a Birmingham (december 26.) illetve a Fulham (december 28.) elleni bajnokikon.

Megkapta munkavállalási engedélyét, és megkezdte a tréningeket Mame Biram Diouf, a Manchester United júliusban szerződtetett szenegáli csatára. A 22 éves támadót a norvég Molde együttesétől vásárolták a Vörös Ördögök. A csatár előző klubjában 74 meccsen 35 gólig jutott.

Combhúzódása miatt legalább két hónapig nem áll a Palermo rendelkezésére Fabrizio Miccoli. Az apró termetű csatár a vasárnapi Siena elleni 1-0-s szicíliai sikert hozó találkozón sérült meg.

Az olasz liga a játékos kérésére érvénytelenítette Goran Pandev Lazióval kötött szerződését. A macedón támadó azért kívánt szakítani klubjával, mivel az idény során – fegyelmi okokból – egyszer sem került be a keretbe, ennek ellenére nem engedték neki, hogy más csapathoz szerződjön.

A spanyol labdarúgó szövetség két évvel megtoldotta Vicente del Bosque szövetségi kapitány szerződését. Az 59 éves tréner így 2012-ig dolgozhat a csapattal.

Adriano a szezon végéig meghosszabbította szerződését a Flamengóval. A 47-szeres brazil válogatott játékost a West Ham is szívesen vitte volna, Adriano azonban úgy döntött, nem kockáztatja vb-szereplését, és a biztos játéklehetőséget kínáló brazil együttesnél marad.

A Sahtar Donyeck hatmillió euróért megvásárolta a Vasco de Gama U20-as brazil válogatott támadóját, Alex Teixeirát. A fiatal játékos ötéves szerződést kötött az ukrán együttessel, amely így már hat brazil focistát tud soraiban.

Megnevezték az új skót szövetségi kapitányt; a novemberben menesztett George Burley helyét Craig Levein, a Dundee United edzője foglalja el. Levein kétéves szerződést írt alá a válogatottnál, a szövetség pedig vállalta, hogy 250 000 fontos kompenzációs díjat fizet a tréner korábbi együttesének.

Új nevet kapott az argentin Newell’s Old Boys stadionja. A csapat arénáját a klub egykori rosariói születésű játékosáról és edzőjéről, a jelenlegi chilei szövetségi kapitányról, Marcelo Bielsáról nevezték el. Bielsa játékosként az 1977/78-as szezonban, edzőként pedig 1990-92 között szolgálta a csapatot, begyűjtve egy Aperturát, egy Clausurát, egy egyesített argentin bajnoki címet és egy Libertadores-ezüstöt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik