Élet-Stílus

Elmaradhat a Pacquiao-Mayweather csata

Bob Arum szerint elmarad a március 13-ára tervezett összecsapás Manny Pacquiao és Floyd Mayweather Jr. között, amelyet a Las Vegas-i MGM Grand kaszinóban vívott volna meg egymással a súlycsoportoktól független világranglista két legjobbjának tartott profi bokszoló.

A világszerte hatalmas érdeklődés övezte meccs lefújását bejelentő mérkőzésszervező, aki Pacquiao ügyeit intézi, arra hivatkozott, hogy számukra elfogadhatatlan az úgynevezett olimpiai rendszerű doppingvizsgálat, amelyet különben Mayweather menedzsmentje kezdett el szorgalmazni egyre erőteljesebben.

Eme ellenőrzési szisztéma alapján a küzdő felektől a ringcsata első sajtótájékoztatóján vettek volna vér- és vizeletmintát először, majd kevesebb mint 30 nappal az összecsapás előtt, harmadszorra pedig közvetlenül a meccset követően ismételték volna meg a procedúrát, ily módon menvén elébe bármiféle doppingvádnak.

Pacquiaóék azonban csak részben kívánták vállalni a kontrollsorozatot. Arum a Reutersnek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy nem a szigorú ellenőrzéssel van bajuk, hanem azzal, hogy a “tesztelés tolakodó, és megzavarhatja Manny edzésrendjét, ha azt a meccs előtti 30 napon belül csinálják”.

Pacquaio korábban hasonlóképpen foglalt állást, mondván, beleegyezik, hogy az első sajtótájékoztatót megelőzően, illetve a mérkőzés után vegyenek vérmintát, abba azonban nem megy bele, hogy az összecsapás előtti hónapban, a mérkőzéshez közeledve is vért vegyenek tőle, mert ez utóbbi már nagyon megviselné a szervezetét.

A tiltakozást ugyanakkor Mayweatherék tábora, különösen a bokszoló édesapja saját korábbi gyanújuk ismételt felemlegetésére használta fel. Az idősebb Floyd Mayweather a visszakozást akként értékelte, hogy feltevése igazolást nyert: Pacquiao nem tiszta módszerekkel érte el eredményeit.

Bob Arum ugyanakkor azzal vágott vissza: az elfogadhatatlan ellenőrzési rendnek a rivális tábor általi erőltetése mögött az húzódik meg, hogy “Mayweather valójában nem akarta ezt a harcot Mannyvel”. Az igazi cél az volt, hogy “elszabotálják a meccset” – jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik