Élet-Stílus

Nagybevásárlás a Chelsea-nél

A londoni klub orosz tulajdonosa lapjelentések szerint a januári átigazolási időszakban tovább erősítené a keretet. Az elsőszámú kiszemelt Spanyolországban játszik. A Kékek egyik riválisa is súlyos milliókat költene.

A Chelsea orosz tulajdonosa, Roman Abramovics idén télen ismét mélyen a zsebébe nyúl, hogy megvalósítsa régóta dédelgetett álmát, és a londoniak megnyerjék a Bajnokok Ligáját. A klub vezetése az elmúlt hetek bukdácsolását elnézve (hat meccsen mindössze egy győzelem) döntött úgy, hogy vérfrissítésre van szükség.

Angol lapjelentések szerint Abramovics 60 millió angol fontot szán a csapat megerősítésére. Elsősorban a csatárposztra igazolnának, mivel januárban Didier Drogba és Salomon Kalou az Afrika-kupán szerepel.

Az elsőszámú kiszemelt az a Sergio Agüero, akinek a leigazolása már nyáron is felmerült, de akkor az üzlet nem jött létre. Az Atlético Madrid argentin támadója a BL csoportkörében duplázott a Kékek ellen, állítólag Abramovics ekkor határozta el, hogy a 45 millió eurót is hajlandó áldozni a 21 éves csatárért.

Ha az Atlético ennél is feljebb srófolná Agüero árát, akkor az Ajax Amsterdamban futballozó Luis Suarez jöhet még számításba, de a Times szerint a Wolfsburggal tavaly német bajnokságot nyerő Edin Dzeko neve is felmerült. Michael Essien sérülése miatt védekező középpályást is igazolnának a londoniak. Jerko Leko (Monaco), Danielle de Rossi (Roma) és Jack Rodwell (Everton) a jelöltek.

A Chelsea-hez hasonlóan a Manchester Citynél sem fognak januárban spórolni. A kisebbik manchesteri klub tulajdonosa, Khaldon Al Mubarak állítólag szabad kezet adott a napokban érkezett új trénernek. Roberto Mancini elsősorban Olaszországból „hozna magával” játékosokat. A dán Simon Kjaere (Palermo), Antonio Cassano (Sampdoria), Giorgio Chiellini (Juventus) és Milo Krasic (CSZKA Moszkva) érkezhet a Cityhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik