Élet-Stílus

Bálnavadászok és környezetvédők csaptak össze

Vízágyúkkal, illetve vakító lézerrel csaptak össze japán bálnavadászok és militáns környezetvédők az Antarktisz körüli Déli-sarki-óceánon.

A Sea Shepherd környezetvédő szervezet Ady Gil nevű, új-zélandi bejegyzésű hajója 20 méter híján nekiütközött a Szonan Maru 2 japán bálnavadász hajónak szerdán. Az aktivisták lézerrel próbálták elvakítani a japán hajó legénységét, és mechanikus hajítószerkezetet használva labdaformájú lövedékekkel “bombázták” őket három és fél órán keresztül.

A japán közlés szerint kedd este is történt összetűzés egy bálnavadász hajó és a Sea Shepherd egy hollandiai bejegyzésű hajója között, amelynek fedélzetéről vajsavat tartalmazó üvegeket hajigáltak a bálnavadászokra. A japánok a szervezet mindkét hajóját azzal vádolják, hogy kötelet húznak maguk után abból a célból, hogy az rácsavarodjon a bálnavadász hajó kormánylapátjára és hajócsavarára.

A vadászszezon nemrég kezdődött meg a déli féltekén. A környezetvédők amiatt bírálják a japánokat, hogy túl sok bálnát ejtenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik