Élet-Stílus

Hangtompítóval vadásztak

Orvvadászokat fogtak el Fejér megyében. A csoport hat tagjánál profi felszerelést foglaltak le. Négyen előzetes letartóztatásban vannak - közölte a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

Az orvvadászok ellen üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett lopás bűntette, valamint lőfegyverrel való visszaélés miatt indult eljárás – közölte Lasancz Zoltán rendőr ezredes. A csoportnak professzionális felszerelésük volt, az egyszerre 7 helyen tartott házkutatás során 16 – köztük céltávcsővel, hangtompítóval felszerelt – lőfegyvert, nagy mennyiségben különböző lőszereket, továbbá az éjszakai vadászatot segítő éjjellátókat, fejlámpákat is lefoglaltak a rendőrök.

A gyanúsítottak lakásán és az egyikőjük által üzemeltetett sárosdi étteremben 88 őz-, illetve szarvas- és dámtrófea, valamint több mázsa nyers, félkész, illetve feldolgozott vadhús került elő. A sárosdi étteremben az illetékes hatóság több hiányosságot is feltárt, a többi között a vadhúsok eredetét nem tudta igazolni a tulajdonos, s azok feldolgozására engedéllyel sem rendelkezett. A lefoglalt, vadászattal összefüggésbe hozható bizonyítékok alapján egyértelmű, hogy a bűncselekmény elkövetői hosszabb ideje folytattak, illetve akartak folytatni professzionális módon illegális vadászatot.

Az okozott kár mértékét valamint azt, hogy a lefoglalt húsok milyen korú, fajtájú, értékű állatokból származnak, szakértői vizsgálat állapítja majd meg. A rendőrség bemutatta a lefoglalt trófeák egy részét, köztük több, nyolc-tízezer eurót érő szarvastrófeát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik