Élet-Stílus

A háziőrizetben is dolgozik Polanski

Az egyik svájci hetilap Bernard-Henri Levy francia filozófust, a hosszú évtizedes körözés után őrizetbe vett rendező barátját szólaltatta meg. Levy szerint Polanski családjával körülvéve dolgozik és támogató telefonhívások tömegét fogadja.

A filozófus korábban, mintegy tíz napja látogatta meg gstaadi villájában Polanskit, akit “sziklaszilárdnak” írt le. Levy szerint a rendező dolgozik és önbizalommal teli, noha családját aggasztja az Egyesült Államok által kérvényezett kiadatás ügye.

“Lenyűgöző. A vége felé jár következő filmjének (Ghost) vágásában, ha jól értesültem, az alkotás szerepel a berlini filmfesztivál hivatalos programján” – mondta a lausenne-i lapnak Bernard-Henri Levy.

Az Egyesült Államok által liliomtiprási ügye, valamint az igazságszolgáltatás előli menekülése miatt körözött rendezőt szeptember végén vették őrizetbe Svájcban. December 4-én 3 millió eurós óvadék ellenében házi őrizetbe helyezték, bokáján elektronikus megfigyelőt kell viselnie. Bár ő maga nem hagyhatja el gstaadi villáját, vendégeket azért fogadhat. A svájci hatóságok várhatóan a jövő év elején döntenek az amerikai kiadatási kérelemről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik