Élet-Stílus

FTC: egyelőre csak a szakmai stáb erősödött

Ron Reid lett a Ferencváros szakmai igazgatója, de a vezetőedzői teendőket továbbra is Craig Short látja el. A klub 3-4 labdarúgó leigazolását tervezi.

Anglia egyik legnépszerűbb utánpótlásedzője, a Sheffield United akadémiájának igazgatója, Ron Reid szakmai igazgatóként felel majd a jövőben a szakmai struktúra felépítéséért, az utánpótlásért és az átigazolásokért a tabella 11. helyén telelő Ferencvárosnál, a vezetőedzői teendőket ugyanakkor továbbra is Craig Short látja el – jelentette be hétfőn Berki Krisztián vezérigazgató és Kevin McCabe elnök-tulajdonos.

Short Angliából üzent

Ron Reid szakmai igazgató és Craig Short nem tudott megjelenni a hétfői sajtótájékoztatón, mivel a zord időjárás miatt repülőgépük nem szállhatott fel Angliából. A vezetőedző egy üzenetet küldött az újságíróknak. Ebben jelzi: köszöni a bizalmat a vezetőktől, s nagyon szeret Magyarországon élni és dolgozni.

3-4 új fiú érkezhet

Elhangzott, hogy a Fradinál három-négy új játékos igazolását tervezik (nevekről nem esett szó, de anyagiak hiányában válogatott labdarúgók helyett lejárt szerződésű futballisták jöhetnek…), és szeretnék, ha a kéthetes máltai edzőtáborozás kezdetére, azaz január második felére végleges lenne a keret. A cél a hatodik hely megszerzése.

A klubvezetés célja még, hogy tavasszal stabilizálják a csapatot, amely a következő szezonban érhet el kiemelkedő eredményeket. A tulajdonosi kör ugyanakkor úgy határozott, hogy a jövőben nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás-nevelésre.

Csató is a stáb tagja marad

Berki nem tudta megmondani, hogy Reid rendelkezik-e a szükséges pro licenccel, a vezérigazgató szerint amennyiben nem, úgy a labdarúgó-szövetséghez (MLSZ) fordulnak engedélyért, mivel tekintélyes szakemberről van szó. Csavar a történetben, hogy a sportnapilap korábbi információi szerint Reidet éppen a kellő papírok hiánya miatt kívánták az Üllői útra hozni, hiszen Short csak most végzi az A licences tanfolyamot.

A korábbi pályaedző, Csató Sándor is tagja marad a szakmai stábnak, amelyben feltűnik egy új arc is, Dave McCarthyé, aki szintén Sheffieldből érkezik a zöld-fehérekhez.

A szakmai stáb mellett az igazgatótanács is megújul: McCabe szerint fiatalosabb, lendületesebb vezetés irányítja a jövőben a klubot, amely napi szinten foglalkozik a Ferencváros ügyeivel, ez pedig jelentősen javíthatja a hatékonyságot. Érdekesség, hogy a jövőben az igazgatótanács tagja lesz a tulajdonos fia, Scott McCabe is.

Fő a biztonság

Továbbra is nagy kérdés, hogy hogyan fékezik meg a szurkolókat, miután az őszi szezonban 13 alkalommal büntették meg a klubot különböző rendbontások miatt.
„Kulcsfontosságúnak tartjuk, hogy biztonságos legyen mérkőzésre járni. Komoly összegeket kell majd ráfordítanunk arra, hogy a kamerarendszert kiépítsük a stadionban, és bevezessük a szurkolói kártyát” – mondta Berki Krisztián.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik