Élet-Stílus

Sastre a Giróra koncentrál

A 2008-as Tour de France-győztes spanyol Carlos Sastre jövőre is indul a Girón - a másik két nagy versenyről később dönt.

A Cervélo TestTeam csapatkapitánya azok után határozott az indulásról, hogy a csapat szakértőivel kielemezték a jövő évi olaszországi körverseny útvonalát.

Választását befolyásolta az is, hogy a szerdán nyilvánosságra hozott Vuelta a Espana szakaszai nem győzték meg.

„Miután alaposan kiveséztük a három körverseny útvonalát, a Cervélo sportigazgatóival közösen úgy döntöttünk, a legjobb lesz, ha a Girón indulok” – árulta el a tavaly a félszigeten a negyedik helyen végző, s két szakaszgyőzelmet – a Petrano hegyen és a Vezúvon – is arató spanyol. Sastre abban reménykedik, hogy jövőre előrébb léphet az összetettben.

Tavaly a Giro csak állomás volt a Tour-ra való felkészülésében, ám az Olaszországban mutatott remek forma ellenére a címvédő Sastre Franciaországban csalódást okozott, csak a 17. lett, majd félórával (26:21) elmaradva a győztes Alberto Contadortól.

„Tavaly nagyszerűen éreztem magam a Girón, és mivel ezt a körversenyt még nem nyertem meg, a jövő évi szereplés pluszmotivációt jelent. A szakaszok beosztását mintha nekem tervezték volna, nagyszerű alkalom lehet. Az év további részét illetően még nincsenek kész terveim, attól is függ majd, hogyan teljesítek az esztendő első felében.”

Bár Sastre nem árulta el, hogy megpróbálja-e a Tour-t, 2010 tavaszára több versenyre is nevezett. Márciusban a katalán körversenyen, áprilisban a maastrichti és a Liége-Bastogne-Liége versenyen indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik