Élet-Stílus

A Kotoré az Európai Szuperkupa

Montenegrói sikert hozott a férfipólósok két kontinentális kupasorozatának győztese, az Euroligában első Primorac Kotor és a 2009-ben LEN Kupát nyert Szeged-Beton VE közötti, vasárnap esti csata, amelyet az Európai Szuperkupáért írtak ki.

A Szeged a kíméletlen időjárási körülmények közepette csak nagy nehézségek árán jutott el a kotoriak uszodájába, ahol az eleve esélyesebbnek ítélt hazai csapatot jelentős hangorkán formájában is segítette a felettébb vehemens, a vendégeket fülsiketítő füttyszóval “köszöntő” hazai nézősereg.

A találkozó külön érdekességét adta, hogy a Primorac színeiben két magyar olimpiai bajnok is vízbe szállt honfitársai ellen.

A csongrádiak kapuját két alkalommal is bevevő Kiss Gergely, továbbá Steinmetz Ádám, míg a szegedieknél a Kisshez hasonlatosan háromszoros ötkarikás aranyérmes Molnár Tamás számított “húzónévnek”.

A serleg tulajdonosáról egyetlen meccsen döntő vízi ütközetet a montenegrói alakulat kezdte jobban, amely a nagyszünetig 4-1-re elhúzott. Az ifjú Török Béla, majd a tapasztaltabb generációhoz tartozó Vindisch Ferenc, s Molnár révén azonban a harmadik nyolc percben 4-3-ra felzárkózott Kásás Zoltán szívósan ellenálló együttese.

A kotori csapat azonban egyenlíteni nem hagyta a magyarokat, hanem tartva előnyét – Török alakította 5-4-re, majd 7-5-re, Varga Péter pedig 8-6-ra az állást – végül is magabiztosan szerezte meg a Szuperkupát, de a Tisza-partiaknak sincs okuk szégyenkezni, tisztességgel helytálltak az Euroliga-címvédő otthonában.

Európai Szuperkupa, Kotor:
Primorac Kotor (montenegrói)-Szeged-Beton 8-6
(3-1, 1-0, 2-3, 2-2)
A Szeged gólszerzői: Török 3, Vindisch, Molnár, Varga P. 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik