Élet-Stílus

Fesztivált rendezett a Real – videó

A Real Madrid kiütötte a Primera División leggyengébb védelmével rendelkező Zaragozát a 15. forduló szombat esti mérkőzésén. A fővárosiak csökkentették hátrányukat a Barcelona mögött.

Az éllovas Barcelona mögé két pontra felzárkózó fővárosiak – akiket a fagyos körülmények ellenére 60 ezren támogattak a Bernabeu Stadionban – soraiban visszatért Cristiano Ronaldo, míg Van der Vaart ismét lehetőséget kapott a középpálya tengelyében: a holland élt az eséllyel.

A védelmükben három ex-madridit – Pavont és az uruguayi Diogót, illetve a Madrid B csapatát megjárt Paredest – felvonultató zaragozaiak nem is kezdhettek volna rosszabbul; a 3. percben Marcelo labdájával Higuaín ugrott ki, s ballábas lövése után nem volt kérdéses, melyik csapat nyeri az összecsapást.

Az első fejesét még elhamarkodó Van der Vaart Marcelo újabb remek átadása után megduplázta a különbséget, három perccel később – Ramos indítását követően – pedig háromra növelte csapata góljainak számát.

Higuaín szerezte a találkozó legszebb találatát (MTI/EPA)

Higuaín szerezte a találkozó legszebb találatát (MTI/EPA)

A Zaragoza vesszőfutása ezzel még nem ért véget, egy elveszettnek tűnő labdából Higuaín kihozta a maximumot, előbb egy esernyővel becsapta védőjét, majd átemelt a kapuson: 34 perc alatt a Real megalázta „névrokonát”. A félidő végén még Ronaldo próbálkozott egy szabadrúgással – nem sikerült – a portugál viszont az 50. percben egy oda-vissza csellel előbb fenékre ültette Paredest, majd megadásra kényszerítette a kiszolgáltatott Vallejót.

Real Madrid-Real Zaragoza – összefoglaló:

A végeredményt a Higuaínt váltó, Van der Vaart által kiszolgált Benzema állította be. A Granero kapufáját megúszó vendégek pedig immár 35 kapott gólnál tartanak, ami ligarekord.

primera división, 15. forduló

Real Madrid-Real Zaragoza 6-0 (4-0)
Santiago Bérnabeu, 60 ezer néző.
Vezette: Mejuto Gonzalez
Gól: Higuaín (3., 34.), Van der Vaart (26., 29.), C. Ronaldo (50.), Benzema (71.)
Real: Casillas – Sergio Ramos, Garay, Raul Albiol, Arbeloa – L. Diarra, M. Diarra, Marcelo (Raúl, 62.) – Van der Vaart (Granero, 72.) – Higuaín (Benzema, 62.), C. Ronaldo
Zaragoza: Lopez Vallejo – Diogo, Pavon, Ayala, Paredes – Ponzio, Ander, Aguilar (Jorge Lopez, 64.) – Pennant (Braulio, 87.), Arizmendi (Ewerthon, 65.), Lafita

Sevilla-Getafe 1-2 (0-2)
Gól: Negredo (51.), ill. Soldado (12., 33.)

Bilbao-Osasuna 2-0 (2-0)
Gól: Yeste (1.), Llorente (12.)

Az élcsoport:
1. Barcelona 39 pont, 2. Real Madrid 37, 3. Sevilla 30, 4. Valencia 28 (14 mérkőzés), 5. Mallorca 27 (14), 6. Bilbao 26 (21-18), 7. Deportivo 26 (19-16, 14)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik