Élet-Stílus

A Catania legyőzte a Juventust – videó

A Bayern elleni BL-blamázs óta egyre mélyebbre süllyed a Juventus, a Bari elleni idegenbeli vereség után a torinóiak vasárnap hazai pályán nem bírtak a lehetőségeivel jól sáfárkodó Cataniával.

Pedig horribilis forma ide, lekókadt hangulat oda, a mérkőzésnek még így is a Juventus volt az esélyese, hisz a sereghajtó Catania nemrég esett át az edzőváltáson, s Szinisa Mihajlovics aligha önthette formába elképzeléseit ilyen rövid idő alatt.

Az ezúttal is Buffon és Chiellini nélkül felálló piemontiak kényelmes tempóban kezdték a találkozót, s a visszafogott lelkesedés a 23. percben megbosszulta magát. Ekkor Spollit a mezénél fogva lerántották a tizenhatoson belül, s a büntetőt Martinez bevágta, majd a játékvezető intésére ismételt, szintén sikeresen.

A zebrák részéről Cannavaro ollózása és Amauri helyzete jelentett veszélyt, míg az enyhébb sérülése miatt lecserélt Felipe Melót füttykoncert kísérte az öltözőbe. Térfélcsere után Diego hagyta ki a hazaiak addigi legnagyobb helyzetét, majd Trezeguet passzolt a legjobbkor Amaurinak, a támadó lövését azonban Andujar kivédte.

Juventus-Catania – a győztes gól:

Végül a Felipe Melót váltó Salihamidzic szerezte meg az egyenlítő gólt azok után, hogy Diego remek átadásával kilépett a lesre játszó Catania-védők közül. Ciro Ferrara ezt követően Del Pierót és Giovincót is pályára küldte (a fejsérülést szenvedő Trezeguet ezért nem hagyhatta el a pályát, s bekötött fejjel játszott tovább), a kitámadó vendéglátókat viszont megtréfálta a Catania.

A 86. percben a kispadról érkező Izco emelt el Manninger mellett. Bár a játékvezető hat percet hosszabbított, a Juve támadásaiból hiányzott a veszély, a Catania megérdemelten csente el mindhárom pontot.

serie a, 17. forduló

Juventus-Catania 1-2 (0-1)
Gól: Salihamidzic (66.), illetve Martinez (23.), Izco (87.)

Roma-Parma 2-0 (0-0)
Gól: Burdisso (48.), Brighi (90.)
Kiállítva: Paci (87., Parma)

Livorno-Sampdoria 3-1 (1-1)
Gól: Rivas (39.), Danilevicius (47., 90.), illetve Cassano (15.)
Kiállítva: Stankevicius (73., Sampdoria)

Napoli-Chievo 2-0 (1-0)
Gól: Hamsik (8.), Quagliarella (87.)

Palermo-Siena 1-0 (1-0)
Gól: Cavani (40.)
Az Udinese-Cagliari, a Bologna-Atalanta, a Genoa-Bari és a Fiorentina-Milan találkozót a rossz időjárás miatt elhalasztották.

Az élcsoport:
1. Inter 36 (16 mérkőzés), 2. Milan 31 (16), 3. Juventus 30, 4. Roma 28 (27-22), 5. Parma 28 (22-22), 6. Napoli 27, 7. Palermo 26

Ajánlott videó

Olvasói sztorik