Élet-Stílus

Újabb liverpooli kudarc – videó

A rendkívül rossz passzban lévő Liverpool újabb veresége nyitotta az angol bajnokság 18. fordulóját. A vörösök a sereghajtó Portsmouth otthonában kaptak ki.

Nem sikerült Jamie Carragher jubileuma, a liverpooli mezben 600. találkozóján szereplő hátvéd vesztesen hagyta el a pályát. A legutóbb a Chelsea otthonában is elfogadhatóan teljesítő, Avram Grant érkezése óta láthatóan megtáltosodó Pompey az első tizenöt perctől eltekintve jobban játszott tekintélyesebb vendégénél, igaz, a gólokhoz kellett némi szerencse is.

Egy Gerrard és egy Torres-helyzet után a vendéglátók szinte a semmiből szereztek vezetést a 34. percben. Egy jobboldali akció után Kevin-Prince Boateng lőtt, Reina hárított, ám Glen Johnson épp Belhadzs elé fejelte a labdát, s az algériai középpályás éles szögből nem hezitált sokat.

A Liverpool azonnal válaszolhatott volna, ám Agger méterekről fölé fejelte Gerrard szabadrúgását, míg a 45. percben Rafa Benítez legénysége emberhátrányba (is) került azok után, hogy Mascherano durván elkaszálta Ben Haimot.

Portsmouth-Liverpool – gólok:

A mindössze egy Gerrard-átlövéssel riogató vendégek lelkesedése a térfélcsere után sem látszott, elsősorban a Portsmouth hajtott annak tudatában, hogy egy újabb góllal eldöntheti a találkozót. Ez a hajrában meg is történt, A szögletzászlónál Aggert beforgató Boateng passza után Piquionne előbb dekázott egyet, majd állítás nélkül a kapuba lőtt.

premier league, 18. forduló

Portsmouth-Liverpool 2-0 (1-0)
Fratton Park, 20 534 néző. Vezette: Mason
Gól: Belhadzs (34.), Piquionne (82.)
Kiállítva: Mascherano (45.)
Portsmouth: Begovic – Kaboul, Hreidarsson, Finnan, Ben-Haim – Belhadzs, O’Hara, Brown, Boateng (Mullins, 89.) – Yebda, Piquionne (Kanu 93.)
Liverpool: Reina – Insua (Aurelio, 68.), Agger, Carragher, Johnson – Kuyt, Gerrard, Mascherano, Lucas (Spearing, 88.), Dossena (Benajun, 53.) – Torres

Ajánlott videó

Olvasói sztorik