Élet-Stílus

Schumacher: valószínűleg visszatérek!

Luca di Montezemolo elárulta, beszélt Michael Schumacherrel, aki elmondta neki, hogy nagy valószínűséggel visszatér a Forma-1-be. A Ferrarival is visszatért volna, de nem tudtak autót adni neki.

Annyi pletyka és találgatás után végre az érintett is hallatta a hangját, Michael Schumacher a Forma-1 pályafutása folytatásától beszélt. Egyelőre azonban nem a nagy nyilvánosságnak, hanem a Ferrari elnökének Luca di Montezemolónak.

Az olasz vezető viszont részletesen beszámolt róla a sajtó munkatársainak, akiket meghívtak a Ferrari karácsonyi összejövetelére Fioranóba.

“Nem beszéltem vele Abu Dzabi óta, de beszéltem vele szerdán” – nyilatkozott Schumacherről Montezemolo. “Felhívott és azt mondta, nagyon, nagyon, nagyon valószínű, hogy a Mercedesnél fog versenyezni. Azt is mondta, hogy 100 százalékosan még nem dőlt el.”

Visszatért volna, ha a nyaka engedi

A Ferrari elnöke leszögezte, hogy a Ferrari vállalta, hogy elengedi Schumachert, ha a szerződést köt a Mercedesszel. Más források szerint Schumacher addig nem írja alá a szerződést, amíg az orvosi vizsgálaton meg nem bizonyosodnak róla, hogy teljesen felépült és a nyaka bírja a terhelést.

A német egy motorbalesetben sérült meg korábban, amely megakadályozta, hogy átvegye Felipe Massa helyét, amikor megsérült a Magyar Nagydíjon. Bejelentésre csak a teljes kivizsgálás után kerülhet sor.

“Hirtelen felfedezte a vágyat, hogy versenyezzen.” (MTI/EPA)

“Egy fickó, akit úgy hívnak Michael Schumacher, Monzában azt mondta, hogy meg akarja hosszabbítani szerződését, úgy tűnt a Ferrarinál fejezi be a karrierjét” – beszélt az elnök a hétszeres bajnokról. “Ám úgy tűnik, van egy ikertestvére. Úgy néz ki akár ő, 40-41 éves, német, ugyanúgy hívják és most úgy döntött új karrierbe kezd. Úgy vélem, ez az ikertestvér, ez a másik Michael Schumacher jövőre a Mercedesnél fog versenyezni” – erősítette meg még egyszer Schumacher visszatérését Montezemolo.

“Az igazi Michael Schumacher mindig azt mondta nekem, a Ferrarinál fejezi be a pályafutását” – mondta az elnök az újságíróknak. “Nem szabad elfelejteni, ha együtt dolgozol egy pilótával, mint ahogy mi tettük azt Michaellel 1995-től, több mint 14 éve, barátokká váltok. Egyetérthetsz, vagy ellent mondhatsz, de barátok maradtok. Nem felejtem el, mit tett a Ferrariért és ő sem fogja elfelejteni mi mit tettünk érte. Az igazi Michael Schumacher, akit ismerek, örökké a Ferrari család része marad.”

Montezemolo arról is beszélt, hogy várhatóan sokan árulónak tartják majd Schumachert, de ő megvédi. Mert mint barát meg kell érteni, ha valaki ilyen jó formában van, elszánt és szeretne versenyezni. Schumacher ugyanis vállalta volna, hogy Alonso és Massa csapattársa legyen, de a Ferrari nem tudott neki ajánlatot tenni.

“Azt hiszem ezen a nyáron, amikor megkértem, hogy helyettesítse Felipét, azután a szörnyű baleset után, hirtelen felfedezte a vágyat, hogy versenyezzen, és az a tény, hogy mégsem tudta folytatni, ürességet hagyott benne, amit képtelenek voltunk betölteni. Emlékszem teljesen összeomlott, amikor kiderült a nyaka miatt nem vezethet. Próbáltunk előrébb lépni a harmadik autó kérdésében. Michael kész volt, hogy egy harmadik autóval nálunk versenyezzen. Sajnos nem lesz harmadik autó. Nem tudtunk semmit felajánlani, hogy megtartsuk” – mesélt a háttérről Montezemolo, majd így fejezete be: “Nem tudom, hogyan fog dönteni a jövőben, de neki, sőt az ikertestvérének is a legjobbakat kívánom.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik