Élet-Stílus

Hosszú Katinka bajai kitüntetése

Baja város önkormányzata Hosszú Katinka világbajnok úszó részére szombaton a Baja Városért kitüntető címet adományozta.

Az indoklás szerint Hosszúnak a versenysportban elért kiemelkedő eredményeit, ezáltal a város hírnevének gyarapításában betöltött meghatározó szerepét ismerték el.

A Bajai Spartacus VSC úszója az idei római világbajnokságon aranyérmes volt 400 m vegyesen, míg 200 m vegyesen és 200 m pillangón harmadik helyet szerzett.

Hosszú Katinka a magyar sportújságírók szavazása alapján az év legjobb női sportolója lett, és a Magyar Úszó Szövetség is őt választotta 2009 legjobb női úszójának.

kitüntették pest megye legjobb sportolóit

Kitüntették szombaton a 2009-es év legjobb Pest megyei sportolóit. Az eseményre a megyei önkormányzati hivatal dísztermében került sor, a díjakat pedig Farkas Ágnes, olimpiai ezüstérmes kézilabdázó, Egervári Sándor, az U20-as és U21-es, egyben az olimpiai labdarúgó-válogatott szövetségi edzője, Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke, Dr. Kamuti Jenő, a MOB elnökségi tagja, Szekeres Pál, többszörös paralimpiai bajnok, a Magyar Vívó Szövetség tőrvívó szakágának szövetségi kapitánya és Martinek János olimpiai és világbajnok öttusázó adták át.

Az elismeréseket 15 kategóriában osztották ki, a felnőtteknél a férfiak között Takács Pétert, a Szigetszentmiklós-Tököl SE kick-box versenyzőjét, a nőknél Benkó Rékát, a Gödöllői EAC-SZIE kardozóját, a csapatoknál pedig a Budaörs 2i SC női asztaliteniszezőit választották a legjobbnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik