Élet-Stílus

Gera csapata bajnokot oktatott – videó

Nagy meglepetésre alapos verésbe szaladt bele a címvédő Manchester United a Fulham otthonában a Premier League 18. fordulójának szombati játéknapján. Gera ismét remekül játszott a bajnok ellen.

A védelem tagjai között pusztító sérüléshullám miatt Alex Ferguson a wolfsburgi BL-meccshez hasonló felállással küldte harcba övéit, a Kuszczak – D. Fletcher, De Laet, Carrick, Evra – Valencia, Scholes, Gibson – Anderson – Owen, Rooney tizenegy azonban nem tudott partiba kerülni a vehemensen rohamozó londoniakkal.

A 17. percben Gera lövése tornásztatta meg Kuszczakot, öt perccel később a lengyel kapus is tehetetlen volt: Murphy elvette a labdát Scholes-tól, majd a behátráló Carrick kíséretében kilőtte a jobb alsó sarkot. A gól után tovább rohamozott a Fulham, a szinte minden támadásban benne lévő Gera visszaívelt labdájáról Zamora maradt le alig.

Szünet után maradt a koreográfia, a hazaiak első támadásukból megduplázták előnyüket. A jobboldalon Duff nyargalt el, középre centerezett labdáját Dempsey fejjel Zamora elé tette, s a támadó másodszorra nem hibázott.

Fulham-Manchester United – gólok:

Gera kevéssel fölélőtt lövése után Ferguson kettős cserével próbált frissíteni csapatán – Berbatov és Fabio Da Silva érkezésével megélénkült a bajnok, Rooney centikkel elhibázott kísérlete után viszont ismét a Fulham következett: a 75. percben Zamora remek labdakezeléssel készített elő Duffnak, az ír szélső pedig állítás nélkül bezúdította a harmadikat.

A hazai pályán félelmetes Fulham még ekkora különbséggel is megérdemelten nyert, míg a United szakvezetője remek jósnak bizonyult – a forduló előtt ugyanis a Tottenham és az Aston Villa csapatát méltatta – mindkét üldöző győzött, az egy meccsel kevesebbet játszó Arsenalt megelőző birminghamiek két pontra megközelítették a manchesterieket.

A Sunderland kapuját Fülöp Márton védte a másik manchesteri együttes, a City otthonában; a hétgólos meccset a hazaiak nyerték.

Premier league, 18. forduló

Fulham-Manchester United 3-0 (1-0)
Gól: Murphy (22.), Zamora (46.), Duff (75.)

Manchester City-Sunderland 4-3 (3-2)
Gól: Santa Cruz (4., 69.), Tevez (12.), Bellamy (35.), illetve Mensah (16.), Henderson (24.), Jones (62.)
Kiállítva: Turner (90., Sunderland)

Aston Villa-Stoke City 1-0 (0-0)
Gól: Carew (60.)

Blackburn-Tottenham 0-2 (0-1)
Gól: Crouch (45., 83.)

Arsenal-Hull City 3-0 (1-0)
Gól: Denilson (45.), Eduardo (59.), Diaby (80.)

Az élcsoport:
1. Chelsea 40 pont (17 mérkőzés), 2. Manchester United 37, 3. Arsenal 36, 4. Aston Villa 35, 5. Tottenham 33 (40-22), 6. Manchester City 29 (17), 7. Liverpool 27 (34-25), 8. Birmingham 27 (18-17, 17), 9. Fulham 26 (17)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik