Élet-Stílus

Carragher csak a Liverpoolra koncentrál

Jamie Carragher, a Liverpool hétvégén jubiláló futballistája nem tér vissza az angol válogatottba, noha Fabio Capello szövetségi kapitány számítana rá.

A 31 éves védő a The Timesnak elmondta: úgy volt, hogy találkozik Franco Baldinivel, Capello segítőjével, de végül lemondta az egyeztetést.

“Nem gondolom, hogy változna a helyzetem azzal, ha visszatérnék. John Terry és Rio Ferdinand a mindenkori kezdő a csapatban, ők ketten a világ legjobb középső védői közé tartoznak. Talán egy tucattal növelhetném válogatottságaim számát, amikor Rio vagy John hiányzik az együttesből, de a lényeg az, náluk jobb párost nem lehet elképzelni a világbajnokságra” – idézte őt a lap pénteki száma.

A játékos már egy ideje elsősorban – nem a legjobb passzban lévő – klubjára koncentrál, s a hétvégén komoly mérföldkövet léphet át: a Portsmouth elleni idegenbeli találkozón a 600. alkalommal húzhatja magára a vörös mezt.

Bár Ian Callaghan 857-es klubrekordja aligha megközelíthető, a védő elárulta, megcélozza a másik liverpooli legenda, a kapus Ray Clemence (665 mérkőzés) által jelenleg birtokolt második helyet.

„Liverpool-játékosként nem engedhetem meg magamnak, hogy túlontúl előre tekintgessek” – árulta el Carragher az LFC Weekly klublapnak. „Ha elkalandoznak a gondolataim, azon vehetem észre magam, hogy az aktuális feladatokra kevésbé tudok koncentrálni. Közhelyes, de igaz. Minden idény előtt az a célom, hogy legalább ötven találkozón szerepeljek. Ám azt is tudom, hogy nem leszek fiatalabb, tehát később esetleg kevesebbel is be kell érnem. Még 18 hónap van hátra a szerződésemből, és szeretnék a jövő szezonban is a kezdőcsapat tagja lenni. Ez azt jelenti, hogy a mostani idényt 620-625 mérkőzéssel zárhatom, míg jövőre talán sikerül 40 találkozón játszani – s akkor talán előreléphetek az örökranglista második helyére. Nagyon boldoggá tenne.”

A 31 éves Carragher 2007-ig 34 alkalommal szerepelt az angol válogatottban, többek között ott volt a 2004-es Eb-n és a 2006-os világbajnokságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik