Élet-Stílus

Szerződést ért Kobajasi teljesítménye

Bár csak két versenyen vett részt 2009-ben, Kamui Kobajasi teljesítménye meggyőzte a Saubert. A japán pilótát leigazolta a svájci csapat.

Kamui Kobajasi lesz a Sauber csapat egyik pilótája 2010-ben – jelentette be hivatalosan a svájci csapat.

Igazi sikertörténet ez, hiszen Kobajasi mindössze az idei szezon utolsó két versenyén vett részt – a sérült Timo Glock helyetteseként. Második versenyén, Abu-Dzabiban hatodik helyéért három pontot gyűjtött.

“Pályafutásom kezdete óta arról álmodtam, hogy a Forma-1-ben versenyezzek. Most ez az álom valóra válik” – mondta Kobajasi a szerződés bejelentése után. “Örülök, hogy a két 2009-es versenyem egy versenyzői állást szerzett nekem. A legjobbat hozom majd ki magamból Peter Sauber csapatánál. Büszke vagyok rá, hogy tovább hordozhatom a japán zászlót a Forma-1-ben.”

Peter Sauber is elismerte, az utolsó két versenyén mutatott teljesítménye miatt igazolták le. “Nagyon várom, hogy együtt dolgozzunk Kamuival” – mondta a csapat tulajdonosa. “A tavalyi évadban kapott egy váratlan esélyt, hogy megmutassa képességeit, és ő lenyűgözően kihasználta. Különösen igaz ez az Abu-Dzabi futamra, ahol nemcsak azt mutatta meg, hogy gyorsan és agresszíven hajt, hanem képes a sikeres stratégia végrehajtására is.”

Bár a nézők odavoltak a japán pilóta harcosságáért, nem minden pilóta lelkesedett érte. Button szerint – akivel mindkét versenyen nagy csatát vívott – például féktávon többször is változtatott az autója helyzetén, ami szabálytalan az F1-ben és veszélyes is.

Kobajasi egyébként, ha nem kapott volna lehetőséget az F1-ben, akkor folytatta volna polgári foglalkozását, visszatért volna az édesapja sushi-vendéglőjébe dolgozni. Csapatársa egy tapasztalt versenyző lesz, ezt korábban Peter Sauber mondta el. A fő esélyes Giancarlo Fisichella, aki ugyan a Ferrari harmadik számú pilótája lesz jövőre, de a csapat engedi neki, hogy versenyezzen, ha kap állást.

pilóták, istállók

Eddig a McLaren, a Ferrari, a Red Bull, a Williams, a Force India, a Lotus, valamint az utóbbihoz hasonlóan szintén újonc, Manor GP-ből lett Virgin Racing hozta nyilvánosságra, kiket indít a 2010-es vb-n.

A jövő évi – részleges – pilótalista:
McLaren: Jenson Button (brit), Lewis Hamilton (brit)
Ferrari: Fernando Alonso (spanyol), Felipe Massa (brazil)
Red Bull: Sebastian Vettel (német), Mark Webber (ausztrál)
Williams: Rubens Barrichello (brazil), Nico Hülkenberg (német)
Force India: Adrian Sutil (német), Vitantonio Liuzzi (olasz)
Lotus: Jarno Trulli (olasz), Heikki Kovalainen (finn)
Virgin Racing: Timo Glock (német), Lucas di Grassi (brazil)
Mercedes: Nico Rosberg (német), Nick Heidfeld (német)? Michael Schumacher (német)??
Renault: Robert Kubica (lengyel), Romain Grosjean (francia)? Nick Heidfeld (német)?
Toro Rosso: Sebastién Buemi (svájci), Jaime Alguersuari (spanyol)?
Campos Meta: Bruno Senna (brazil), ?
USF1: José María López (spanyol)? Jacques Villeneuve (kanadai)?
Sauber: Kobajasi Kamui (japán) ?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik