Élet-Stílus

Pontokat vesztett az Arsenal – videó

Az angol bajnokság szerdai „londoni játéknapját” az Arsenal egy ponttal, míg a Chelsea és a Tottenham győzelemmel zárta. A rapszodikus Spurs a Manchester Cityt küldte haza sima hármassal.

A legutóbb a Liverpool otthonában nyerő Arsenal már a hetedik percben előnybe került (Fabregas használta ki Carlisle hibáját), s ekkor úgy tűnt, fogható lesz az idény elején hazai pályán a bajnok Manchester Unitedet és az Evertont is megtréfáló kiscsapat. Nem így történt.

Bár a londoniak támadásban maradtak – Fabregas két alkalommal és Nasri is növelhette volna a különbséget, míg Arsavin kapufát lőtt – az első komolyabb hazai lehetőség góllal zárult. A 28. percben Vermaelen szabálytalankodott Bikey-val szemben, s a büntetőt a 100. bajnoki találatát jegyző Alexander magabiztosan értékesítette.

Burnley-Arsenal – összefoglaló:

A szünet előtt újabb sérülés sújtotta a fővárosiakat, Fabregast Ramsey váltotta. A térfélcsere után már kiegyenlítettebb volt a mérkőzés, bő egyórányi játék után a Burnley akár a vezetést is megszerezhette volna – Eagles lövését Almunia bravúrral hárította -, míg percekkel később Steven Fletcher lőtt előbb a kapu fölé. A hajrában ismét magára talált az Arsenal, későn, így a londoni csapat a forduló nagy vesztese, hisz a bajnoki esélyesek közül a Manchester United (még kedden), és a Portsmouth együttesét nehezen legyűrő Chelsea is három ponttal lett gazdagabb.

A jókora válságot megérő Liverpool négy meccsből álló nyeretlenségi sorozatát megszakítva 2-1-re nyert a Wigan Athletic ellen, s ennek következtében a hatodik helyen tanyázik. A legendás Bill Shankly edzővé kinevezésének 50. évfordulóján Ngog és a fiatal támadót váltó Torres érték el a vörösök góljait. A 2005-ös BL-győztes jelenleg öt pontra van az utolsó BL-indulást jelentő helyen álló Aston Villától.

Liverpool-Wigan – összefoglaló:

Premier League, 17. forduló:

Burnley-Arsenal 1-1 (1-1)
Gól: Alexander (28., 11-esből), illetve Fabregas (7.)

Chelsea-Portsmouth 2-1 (1-0)
Gól: Anelka (23.), Lampard (79., 11-esből), illetve Piquionne (51.)

Liverpool-Wigan 2-1 (1-0)
Gól: Ngog (9.), Torres (79.), illetve N’Zogbia (92.)

Tottenham-Manchester City 3-0 (1-0)
Gól: Kranjcar (37., 93.), Defoe (54.)

Az élcsoport:
1. Chelsea 40 pont, 2. Manchester United 37, 3.Arsenal 32 (16 mérkőzés), 4. Aston Villa 32, 5. Tottenham 30, 6. Liverpool 27 (34-23), 7. Birmingham 27 (18-17), 8. Manchester City 26

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik