Élet-Stílus

Féltve őrzi titkát a Disney jégshow – videó!

Nehezebb volt bejutni, mint a Pentagonba pedig nem az USA egyik szupertitkos támaszpontján jártam, hanem a zágrábi Arenában, a Disney On Ice legújabb produkciójának egyik bemelegítő edzésén. A világ legnagyobb utazó jégshow-ja – amelynek kulisszái mögé beleshettem – nemcsak saját jégpályakészítő berendezéssel, hanem popcorn árusítóival turnézik a világban. Videó!

„Csak 20 perc múlva készülünk el a díszlet felépítésével, addig nem lehet bejönni a jégpályához” – jelentette ki a Disney On Ice: Mickey és Minnie csodálatos utazása címet viselő jégshow egyik PR menedzsere a zágrábi Arena bejáratánál. Mégis mire fel ez a titkolózás? Mint kiderült, az amerikai szervezők nem szeretnek bepillantást engedni a fénytechnikai kivitelezésnek és színpadfelépítésnek a mozzanataiba, nemhogy lefotózni vagy kamerával felvenni. Szóval, maradt a várakozás egy, a színpadtól távoli öltözőben, ahova hoki-tokival felszerelt, amerikai szervezők gyűrűjében haladok. Menet közben pinpongozó jégtáncosok, kosztümöket javítgató varrónők tűnnek fel, az orromat pedig a 4 óra múlva kezdődő előadásra gyártott popcorn illata csapja meg.


Végül megkapjuk a jelet: irány a jégpálya, ahol már javában melegít 6-8 jégtáncos. „A korcsolyázók kiválasztása körülbelül 3-4 hónapig tartó, többlépcsős folyamat eredménye, amely során nemcsak a jelentkező korcsolyatudását teszteljük, hanem egyéb (például színészi) képességeit is, ráadásul mindegyik show-hoz más és más képességekre van szükség” – tudom meg Jackie Soamestől, a Disney On Ice társulatot működtető Feld Entertainment színpadmenedzserétől. Az egykori műkorcsolyázó olimpikon 14 éve kötelezte el magát a grandiózus Disney jégshow-kkal, amelyek a jégkorcsolyától igencsak távol álló országokba is (mint például Egyiptom) eljutottak. Jackie Soames elmondása szerint A Mickey és Minnie csodálatos utazása című produkció immár 15 éve turnézik a világban. „Van olyan ország, ahol már többször megfordultunk, ám Zágrábban most lépünk fel először. Mindig szívesen visszük a show-t új városokba” – hangsúlyozza.

KÉPGALÉRIA!

KÉPGALÉRIA!

A zágrábi Arena nemcsak azért számított kakukktojásnak, mert ide mostanáig nem jutott el a jégshow, hanem mert a sportlétesítmény eddig még nem adott otthont jeges rendezvénynek. Ám az amerikai szervezők ezt is megoldották: a mindig magukkal szállított jégkészítő berendezéssel egyből jégpályáját teremtettek Horvátország legnagyobb sportcsarnokában, ahol a stáb 11 ország (többek között Magyarország) díjnyertes korcsolyázói közül kanadai, ukrán és lengyel jégtáncosok bemelegítését nézhettem meg. „A jégtáncosaink nemcsak sportolói múlttal (szinkronkorcsolya, szabadkorcsolya, stb.) rendelkeznek, hanem olyanok is vannak, akik színészi képességekkel érkeztek hozzánk” – magyarázza Jackie Soames, hozzátéve, hogy az évek folyamán a produkció koreográfiája és a karakterek is egyaránt változnak.

Négy helyszín, négy mese

A Disney On Ice: Mickey és Minnie Csodálatos Utazása produkció keretében az egérpár idegenvezetőként elkalauzolja a nézőket Ariel, a kis hableány titkos víz alatti világába, Szimba, az Oroszlánkirály szavannájára, Lilo és Stich trópusi szigetére, valamint Pán Péter birodalmába.

Bár a bemelegítésen hosszú estélyik, fűszoknyák, oroszlántappancsok és haluszonyok nélkül edzettek a táncosok, a szervezők varázslatos jelmezeket ígérnek a jeges előadásra. A magyar közönségnek azonban nem kell a környező országokba elutazni, hogy 2 teljes órán át elmerüljön Disney meséiben, december 24-27. között ugyanis Budapesten, a Papp László Sportarénában lépnek fel a Disney On Ice jégtáncosai. Amiről – ismerve a szervezést – a popcorn sem fog hiányozni.

Jegyek itt és valamennyi Interticket jegyirodában kaphatók.

Olvasói sztorik