Élet-Stílus

Araszol a válogatott

A magyar labdarúgó válogatott a FIFA ranglistájának 54. helyén zárt. Jens Lehmannt (képünk) eltiltották, a Milan szerb középpályással erősítene. Focihírek.

A Német Labdarúgó Szövetség hárommeccses eltiltást rótt ki a Stuttgart kapusára Jens Lehmannra. A 40 éves portás a Mainz elleni hétvégi bajnokin lépett oda csúnyán az ellenfél csatárának, Aristide Bancénak.

Alvaro Recoba felbontotta szerződését a görög Panioniosz együttesével. Az uruguayi csatár szerda délelőtt, minden előzmény nélkül kérte meg a vezetőket, hogy engedjék el a klubtól. A korábbi Inter-klasszis 2008-ban szerződött Görögországba, de folyamatos sérülései miatt nem tudott formába lendülni.

Olasz lapértesülések szerint a Milan a nyáron 15 millió euróért megvásárolná a CSZKA Moszkva szerb középpályását, Milos Krasicsot. A szélsőt a milánóiak már januárban meg akarták szerezni, de a moszkvaiak BL-továbbjutásával ez a terv meghiúsult.

A Real Madrid technikai igazgatója, Miguel Pardeza bejelentette, csapata nem vásárol védőt a sérült Pepe pótlására. Az igazgató emellett azt is kijelentette, egyetlen játékosuktól sem szeretnének megválni a januári átigazolási szezonban.

Jose Mourinho egy sajtótájékoztatón elmondta, az Inter januárban leigazolná Luca Tonit a Bayern Münchentől, vagy Goran Pandevet a Laziótól. A nerazzurriknak Samuel Eto’o távolléte miatt van szükségük befejező emberre, a kameruni ugyanis másfél hónapig hazája válogatottjával az Afrika-kupán vesz részt.

2010-ben bezárja kapuit a 2005-ben, 4-11 éves gyerekek számára alapított David Beckham Labdarúgó Akadémia. A londoni létesítmény lejárt bérleti szerződése miatt nem működhet tovább.

Az egykori 36-szoros válogatott csatár, Amara Traoré ült le a szenegáli válogatott kispadjára. A 44 éves tréner a szenegáli élvonalban szereplő ASC Linguère csapatát hagyta ott a nemzeti együttesért, amely korábban az Afrika-kupa- és a vb-kvalifikációt is elbukta.

A Hoffenheim két játékosa, Demba Ba és Marvin Compper is megfertőződött az influenza H1N1-es típusával. A két játékost az orvosok eltiltották az edzések látogatásától, így kihagyják csapatuk Stuttgart elleni őszi szezonzáróját.

Az 54. helyen zárta az évet a magyar válogatott a FIFA világranglistáján, azaz egy egységnyit lépett előre novemberi pozíciójához képest. A listát továbbra is Spanyolország vezeti Brazília és Hollandia előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik