Élet-Stílus

Akár -15 fok is lehet

A Dunántúlon eleinte még többfelé élénk, néhol erős lesz az északi, északnyugati szél, éjszakára azonban mérséklődik. Pénteken szórványosan várható havazás, hózápor.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7, -12 fok között, de a derült, hóval borított területeken -15 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken -1, -5 fok között valószínű. Részletek az FN.hu Időjárás oldalán!

Európában is hideg lesz

Szárazföldünk déli felének időjárását egy többközéppontú ciklonrendszer alakítja. Hatására sokfelé többnyire erősen felhős vagy borult az ég, csak helyenként szakadozik fel a felhőzet. A ciklonközéppontokhoz tartozó frontok mentén többfelé fordul elő csapadék, a térség nagy részén havazik, de az északnyugati tájakon helyenként az eső esik.

Ugyanakkor a Skandináv-félsziget, valamint a Kelet-európai-síkság középső területeinek időjárását anticiklon határozza meg. A felsorolt helyeken általában kevés a felhő, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés.

Továbbra is Európa-szerte hidegebb az idő az ilyenkor megszokottnál. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk nagy részén 0 és -10 fok között alakul, de nyugaton +2, +4, délen pedig 10, 14 fokot is mérnek. Nagyon hideg van az északkeleti tájakon, ahol sokfelé napközben is mindössze -15, -25 fok között változik a hőmérséklet, sőt az Ural előterében -30, -31 fok is előfordul.

Péntek estig a Kárpát-medence fölé továbbra is hideg, de kissé szárazabb levegő áramlik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik